Itt a bejelentés: Megnevezték a nőverő fideszes nagyhal utódját

Megszülte a döntést a Fidesz Győrffy Balázs utódja ügyében.

Megvan Győrffy Balázs utódja

Dömötör Csabát jelöli a felesége megverésével lebukott Győrffy Balázs helyére az Európai Parlament képviselői tisztségére a Fidesz, jelentette be a párt pénteken. A kormánypárt a nyilatkozatában kiemelte, Dömötör az elmúlt nyolc évben a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkáraként dolgozott, az elmúlt hat évben ráadásul országgyűlési képviselőként is tevékenykedett.

Mint már beszámoltunk róla, Győrffy Balázst egy videófelvétel buktatta le, amely alapján egyértelműen megállapítható volt, hogy egy nőt bántalmazott. A botrány kipattanása után a Fidesz nem tehetett mást: azonnal lemondatta a szégyenteljes cselekedetével lebukott EP-képviselőt.

A közéleti pozícióiról önként lemondott

A politikus a közösségi oldalán közölte: elnézést kér a történtek miatt, lemond minden közéleti pozíciójáról, továbbá kilép a Fideszből.

Megírtuk, hogy a Központi Nyomozó Főügyészséget arról tájékoztatott, hogy az esettel összefüggésben

„súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt eljárás van folyamatban”.

A református egyházban betöltött tisztségéről nincs hír

A Magyarországi Református Egyház ugyanúgy, ahogy néhány hónapja Balog Zoltán püspök esetében, most is hallgat Győrffy Balázs botrányáról.

Nemesgörzsöny a Dunántúli Egyházkerülethez tartozik, így a Dunamelléki Egyházkerület után – amelynek Balog Zoltán még mindig a püspöke – újabb területen várható botrány.

A Dunántúli Egyházkerület püspöke az a Steinbach József,

akit Balog Zoltán kegyelmi botrányát követően a Magyarországi Református Egyház Zsinata lelkészi elnökének választottak.

Valódi Hírek