Most érkezett: Kirabolták a magyar olimpiai bajnokot, ellopták a házából az aranyérmét (+fotó)

A rendőrség nyomozást indított.

Ellopták a házából a magyar olimpiai bajnok aranyérmét. A Facebookon kérték az emberek segítségét

Kovács Tamás kétszeres olimpiai bronzérmes, világbajnok magyar kardvívó egy bűncselekményről számolt be Facebook-oldalán csütörtökön.

Bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy betörtek Csongrádi László olimpiai bajnok kardvívó házába és többek között ellopták a szöuli olimpiai aranyérmét.

Arra kérte minden ismerősét, hogy osszák meg a bejegyzését. Mint írta, az érem csak Csongárdi László számára képvisel értéket, „aki kitűnő vívásával járult hozzá az olimpiai aranyéremhez, amikor is 4:8-ról verték meg a szovjet válogatottat”.

Közlése szerint a rendőrség már nyomozást indított az ügyben.

Kovács Tamás bejegyzését alább közöljük:

„Kedves FB Ismerőseim!

Kedden késő este

betörtek Csongrádi László olimpiai bajnok kardvívó házában és többek között a tolvaj ellopta a szöuli olimpiai aranyérmét, amelynek a peremében be van vésve, hogy »Men’s sabre team«!

Kérem FB Ismerőseimet, hogy osszátok meg, hátha a hír eljut éremgyűjtőkhöz, piaci árusokhoz, stb., mert valószínű, hogy pénzre akarja váltani a lopott érmet, ami csak Csongrádi Lacinak jelent nagyon sokat, aki kitűnő vívásával járult hozzá az olimpiai aranyéremhez, amikor is 4:8-ról verték meg a szovjet válogatottat.

A rendőrség megindította a nyomozást!!!

Előre is köszönöm a megosztásokat!”

(Kovács Tamás/Facebook)

Valódi Hírek