Változásokat hoz a friss előrejelzés: Csütörtökön megdörren az ég, kijön a sodrából az időjárás

Mutatjuk a részleteket!

Csütörtök hajnalban északkeleten fokozatosan csökken a felhőzet és kiderül az ég, miközben vastag, frontális felhőzet éri el a nyugati határt, mely csak lassan araszol kelet felé. Az éjféli óráktól a nyugati, északnyugati határhoz közeli részeken már előfordulhat eső, zápor. A keleti harmadban párássá válik a levegő, a Tiszántúl keleti részén köd is képződik – írta friss előrejelzésében a Hungaromet Zrt.

A légmozgás gyenge lesz, esetleg kora reggel Sopronnál élénkülhet meg az északnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérsékletet döntően 10 és 15 fok között várható, a hidegre hajlamos helyeken ennél alacsonyabb, 10 fok alatti értékek is előfordulhatnak.

Délelőtt a frontális felhőzet csak lassan halad kelet felé, ezért az ország keleti felén alapvetően napos idő várható a fátyolfelhők mellett, míg a Dunántúlon nyugat, északnyugat felé haladva egyre több és vastagabb lesz a felhőzet. A Nyugat-Dunántúlon tartós eső várható, ott kiadós mennyiség is hullhat, az összefüggő csapadékzóna lassan araszol kelet felé.

Ugyanakkor felhívták rá a figyelmet, hogy emellett a déli, délnyugati országrészben egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. Az ország nyugati felén megélénkül, a nyugati tájakon megerősödik az északnyugatira forduló szél, míg keleten döntően mérsékelt marad az alapvetően déli légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 29, de a Dunántúl északnyugati felén ennél jóval alacsonyabban, 14 és 20 fok között alakul, a nyugati határ mentén reggel, délelőtt áll be a maximum-hőmérséklet.

Forrás: met.hu

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek