Elég volt: A DK utcai aláírásgyűjtésbe kezd a határon túli választókerületek létrehozása ellen

A választási csalás melegágya, amire Orbánék készülnek.

„Bár a kormány tagadja, tudjuk, hogy a Fidesz határon túli egyéni választókerületek létrehozására készül. Ez azt jelenti, hogy már nem 1-2, hanem 8-10 mandátumról dönthetnek majd a magyarországi lakcímmel nem rendelkező határon túli állampolgárok.” – közölte csütörtökön Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese.

Arató hozzátette: amire Orbánék készülnek, a választási rendszer brutális torzítását jelenti. Ha ez így lesz, akkor olyan emberek akadályozhatják meg a kormányváltást 2026-ban, akik nem viselik a döntésük következményeit, hiszen nem itt élnek, nem itt adóznak, nem itt vásárolnak, nem az itteni közlekedést, oktatást és egészségügyet veszik igénybe.

A DK „Az én sorsom, az én voksom – tisztességes választást” címmel online és utcai aláírásgyűjtésbe kezd a határon túli egyéni választókerületek létrehozása ellen, hogy ne a határainkon kívül dőljön el, mi történjen a hazánkban.

A határon túliak szavazati joga amellett, hogy tisztességtelen, aláássa a magyar adófizetők demokratikus önrendelkezését, a határon túli választás levélszavazási rendszere pedig tele van csalási lehetőségekkel is. Senki sem ellenőrizheti, hogy ki szavaz a határon túli polgárok nevében, sőt az érintettek maguk sem tudhatják, hogy felhasználják-e az adataikat.

„Ez a választási csalás melegágya, amit meg kell szüntetni. Az döntsön a választáson, aki viseli a döntése következményeit is, mert mi biztosan viselni fogjuk. Minden jóérzésű embert arra kérünk, hogy csatlakozzon az aláírásgyűjtésünkhöz, most kell megállítanunk a Fidesz választási csalásait! A DK minden eszközt fel fog használni arra, hogy megvédje az emberek jogát arra, hogy a saját sorsukról dönthessenek.”

– közölte Arató.


.

Valódi Hírek