Videóval: Megfagyott a levegő az Európai Parlamentben, amikor Dobrev Klára elmondta, mire készül

Dobrev világossá tette, mit jelent a baloldali politika a 21. században, a képviselők néma csendben hallgatták.

Elkezdődött az őszi ülésszak az Európai Parlamentben. Bár Magyar Péter korábban azt ígérte, hogy „a Tisza párt képviselői bizonyosan be fognak járni a munkahelyükre”, ezt az ígéretét rögtön az első munkanapján megszegte: Magyar nem jelent meg az EP Alkotmányügyi Bizottságának (AFCO) legelső szerdai ülésén, holott nem csak tagja, hanem alelnöke is a testületnek.

Magyar Péter széke üresen maradt a bizottság szerdai ülésén, mivel a politikus a brüsszeli munkahelyétől több ezer kilométerre, éppen magyarországi vasútállomásokon sörözött.

Magyar Péter üresen maradt széke az EP Alkotmányügyi Bizottságának ülésén

Eközben Dobrev Klára, a DK európai képviselője már felvette a munkát, és az EP Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának (EMPL) ülésén kifejtette, milyen törvények megalkotására készülnek a szociáldemokrata frakcióval.

Dobrev kiemelte: amikor gazdaságról beszélnek, akkor sokan csak statisztikákat és számokat látnak: munkavállalókat és fogyasztókat. A szociáldemokraták viszont embereket és családokat is, és ezt nem lehet különválasztani.

A következő hetekben ezért a szociáldemokrata frakció olyan javaslatokat fog tenni, amivel olyan gazdaságot hoznak létre Európában, amely az embereket szolgálja, és nem olyat, amelyet az emberek kiszolgálnak.

„A következő napokban a javaslataink arra fognak vonatkozni, hogy ne csak mennyiségi értelemben növekedjenek a munkahelyek, hanem tisztességesek legyen a munkakörülmények.

Hogy ne kiszolgáltatott, kizsákmányolt emberek bőrén nőjön az európai gazdaság, hanem tisztességesen megfizetett, szakszervezetekkel védett, egészséges munkakörülményeket biztosító munkahelyeket akarunk.”

– fogalmazott.

Hozzátette: az, hogy az embereknek tisztességes lakásuk legyen, hogy tisztességes szociális ellátásuk legyen, az ugyanúgy része a gazdaságpolitikánknak, a foglalkoztatáspolitikánknak.

„És az, hogy igazságos legyen, hogy ne legyen diszkrimináció, hogy ne tegyünk különbséget aközött, hogy ki hova született, milyen családba, ki nő és ki férfi, az pedig egy 21. századi európai politikának a közepe kell hogy legyen.”

– közölte a baloldali politikus.

Nézd meg a teljes videót Dobrev Klára felszólalásáról:


.

Valódi Hírek