Dermesztő: Szintet lépett a propaganda, Pankotai Lili halálát kívánják a Fidesz-hívők (+fotók)

A sérült Pankotai Lilit a Fidesz-hívek vegzálják.

Pankotai Lili kórházba került, műtéten esett át

Megírtuk, hogy Pankotai Lili aktivista kórházba került, műtéten esett át. Az aktivista közösségi oldalán arról számolt be, hogy az operáció sikeres volt, jelenleg a lábadozási szakaszban van.

A diáktüntetésekről is ismert aktivista vasárnap megrendítő bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán, amelyben arról írt, hogy súlyos baleset érte egyik közvetlen családtagját.

„A műtét utáni lábadozásomat sajnos muszáj megszakítanom, ugyanis kezd nagyon elegem lenni. Azok után, hogy elhúzták a műtétemet, és 50-50 volt az esélyem arra, hogy nem kapok egy életveszélyes hasnyálmirigy-gyulladást, most egy közvetlen családtagom és a férje brutális autóbalesetet szenvedtek Mórahalomnál”

– írta bejegyzésében.

A Fidesz-média is „foglalkozott” Pankotai Lilivel

Úgy történt, hogy hazai sajtó „konzervatív” és „keresztény” térfelén elhelyezkedő Pesti Srácok nevű propagandaportál oldal is szükségét érezte, hogy foglalkozzon azzal, hogy Pankotai Lili kórházba került. A témát a „Megműtötték Pankotai Lilit” című cikkükben látták jónak feldolgozni. Az anyag egyébként nem kifejezetten minősíthető cikknek, ugyanis csak néhány kiválogatott posztot idéznek, továbbá megosztották az aktivista Facebook-bejegyzését is. Nem vitték tehát túlzásba.

Nem is lenne különösebben érdekes az eset, amennyiben nem láttuk volna a cikk alatt lévő hozzászólásokat, amelyeket a Fidesz-közeli portál „olvasói” írtak a felületre. Az esettel a Reddit fórumán is foglalkoztak, ahol azt írták:

„Egy kis ízelítő azoknak,

akik még nem részesültek ennek a csodás közösségnek a nagylelkűségéből.

A cikk maga egyébként pesti srácokhoz képest egészen kulturált, a megszokottnál kevesebb gyűlölet van benne, de azért megtalálták a módját hogy ebből is kihozzák a politikát.”

Miket írtak a Pesti Srácok „olvasói”?

A lap „cikke” alatti hozzászólások pedig olyan mértékben megdöbbentőek, hogy kigyűjtöttünk belőlük néhányat. Nem pontosan világos, miért írnak ilyeneket egy fiatal lányról, aki éppen most került kórházba. Az sem érthető, hogy honnan ered ez az indokolatlan bestiális gyűlölet, amit újabban rendre tapasztalni lehet a hazai „konzervatív” oldal híveitől.

Íme néhány hozzászólás, amely a PS „cikke” alatt látható:

A Redditen is téma a PS „cikke”

„Élmény olvasni ezeket a »nyugodt hangvételű, kedves, bíztató, keresztény« kommenteket.

Azt hinné az ember, hogy aki a kormány igéit követi ez alapján, az a jó úton jár. Aztán kiderül, hogy itt sem arany, ami fénylik, sőt…”

– írta egy hozzászóló.

„Engem nagyon megnyugtat, hogy ilyen keresztény konzervatív országban élhetek 😍❤️❤️❤️ ez csodálatos”

– ironizált egy másikuk.

„Én rossz ember vagyok, ha ilyen megnyilvánulásokat látok, arra gondolok, hogy az ilyen embereknek nem szabadna léteznie”

– vette fel az egyyik hozzászóló.

„Az a bizonyos keresztény-konzervatív szellemi felsőbbrendűség?”

– hangzott a költői kérdés.

„Jelentem az agymosás sikeres volt! A birka hívek tudják, hogy aki nem velünk van és kritizálni mer bennünket, az ellenünk van!”

– jelezte egy kommentelő.

„Ennyire félnek egy fiatal lánytól? Az ember akkor kezd el ekézni így valakit :D”

– írta valaki a fórumon.

Értetlenül állunk az eset előtt, azonban felhívjuk rá a figyelmet, hogy ezek a kommentek talán jogilag is problémásak lehetnek, ugyanis kimeríthetik a gyűlöletkeltés, az uszítás, a felbujtás jogi kategóriát, de ezt majd a joghoz értők eldöntik.

Mihamarabbi gyógyulást kívánunk Pankotai Lilinek és a családjának!

Kapcsolódó:

Robbant a botrány: Ezrek osztják az interneten Pankotai Lili drámai bejegyzését (+fotók)

Valódi Hírek