Hozzáértő kormány kell, amelyben megvan az alázat – Dobrev Klára keményen kiosztotta Orbánékat a tanév első napján

Dobrev Klára a tanévkezdés kapcsán tett közzé egy bejegyzést a közösségi oldalán.

Hétfőn, szeptember 2-án elkezdődik az új tanév, megtelnek az iskolapadok. Ennek kapcsán posztolt reggel a közösségi oldalára Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, felhívva a figyelmet arra, milyen problémák érintik a hazai oktatást, a szülőknek és diákoknak mivel kell nap mint nap szembesülniük.

Kapcsolódó: Durva leszámolás: Most nyírta ki Iványi Gábor intézményeit a Fidesz-kormány

Alább idézzük Dobrev Klára bejegyzését

„A tanévkezdéshez:

A 7 éves kerekesszékes Zselyke nem kezdheti el az első osztályt, ahová a barátai járnak, mert nincs akadálymentesítve az iskolája.

A 14 éves diszlexiás Péternek esélye sincs továbbtanulni, mert a Somogy megyei kistelepülésen semmilyen segítséget, fejlesztést nem kapott az elmúlt években, a szülőknek pedig nincs pénzük és munkaidő-kedvezményük, hogy a nagyvárosba hordják magánórákra.

A kelet-magyarországi nagyváros középiskolájában már évek óta csak azoknak a gyerekeknek van nyelvvizsgájuk, akiknek a szülei ki tudják fizetni a magántanárt. A nyelvórákon rendszeresen »szabadfoglalkozás« van tanárhiány miatt.

Az iskoláink jelentős részében a »szakkör« fogalma ismeretlen. Kémia, fizika, biológia szakkör kísérletekkel, kirándulásokkal csak vágyálom.

Az egyetlen hely a világon,

ahol igazán tenni lehetne az egyenlőtlenség ellen,

az az iskola.

Az egyetlen hely, ahol nem az irányítószámodnak, vagy a szüleid fizetésének kellene meghatároznia, hogy mi lehet belőled.

Az egyetlen hely, ahol igazán tehetnénk azért, hogy a gyerekeink boldogabbak legyenek, mint amit a néha kegyetlen sors rendelt nekik.

Az egyetlen hely, ahol igazi »nemzetpolitikát« lehetne csinálni.

A jó kormányzásnak erről kellene szólnia.

Nem csodák kellenek, mert nincs speciális magyar balsors. Hozzáértő kormány kellene, amelyben megvan az az alázat, hogy tudja, sikerének igazi mércéje, hogy Zselyke járhat-e abba az iskolába, amelybe szeretne.

Mert nincs ennél fontosabb!

🇭🇺🇪🇺”

Megszólalt az Orbán-kormány szóvivője a tanévkezdés kapcsán

„A kormány sok segítséget nyújt a tanévkezdéshez a családoknak, és januártól tovább emelik a pedagógusbéreket”

– jelentette ki Vitályos Eszter kormányszóvivő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Mint mondta, hétfőn 1,5 millió gyermek számára kezdődik meg a 2024/2025-ös tanév. Nem tette hozzá, hogy kivételt képeznek az Iványi Gábor lelkész intézményeiben tanuló hátrányos helyzetű gyermekek, ugyanis a magyar kormány éppen visszavonta a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) intézményeinek működési engedélyét.

Így nekik nem kezdődik meg a tanév „hála” a magyar kormány „segítségének”.

(Dobrev Klára/Facebook/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Elszabadult Orbán szóvivője: Vitályos Eszter vasárnap sokkolta a magyarokat a bejelentéseivel

Meglódult a tömeg, a Belügyminisztériumhoz vonulnak a Madách Imre Gimnázium diákjai (+videó)

Valódi Hírek