Nem sokon múlt a tragédia: Otthonában próbálta eldobni életét egy fiatal nő, a rendőrség mentette meg (+fotó)

A nő semmire nem reagált, érezhető pulzusa sem volt.

Önkezével akart véget vetni életének egy budapesti nő, de lépett a rendőrség

Otthonában próbálta eldobni életét egy fiatal nő Budapesten a 18. kerületben – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Facebook-oldalán szombaton.

Érezhető pulzusa sem volt

Az esettel kapcsolatban arról tájékoztattak, hogy a 112-es segélyhívóra befutó riasztásra elsőként a kerületi kapitányság rendőrei értek a helyszínre. A szoba vérben úszott,

a nő nem reagált semmire, és már nem volt érezhető pulzusa vagy légzése

– írták.

A rendőrök mentették meg az életét

Vácz Vilmos törzsőrmester azonnal megkezdte a mellkaskompressziót, azonban ekkor a nő karján az egyik sebből spriccelni kezdett a vér. Urbán Dániel őrmester segítségével érszorítót alkalmazott, és a mentők érkezéséig folytatta az újraélesztést, miközben a sérült bátyját is igyekeztek nyugtatni – közölték.

A fiatal nő hamarosan magához tért, ekkor karjait és lábait megemelve segítették a vérkeringést. A sérültet stabil állapotban vitték kórházba.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság bejegyzését alább közöljük:

„Nem hagyták elvérezni. Otthonában próbálta eldobni életét egy fiatal nő szerdán a XVIII. kerületben.

A 112-re befutó riasztásra elsőként a kerületi kapitányság rendőrei értek a helyszínre. A szoba vérben úszott, a nő nem reagált semmire, és már nem volt érezhető pulzusa vagy légzése.

Vácz Vilmos r. törzsőrmester (a képen balra) habozás nélkül megkezdte a mellkaskompressziót, de ekkor a nő karján az egyik sebből spriccelni kezdett a vér.

Az egyenruhás társa, Urbán Dániel r. őrmester segítségével érszorítót alkalmazott, és a mentők érkezéséig folytatta az újraélesztést, miközben a sérült bátyját is igyekeztek nyugtatni.

A fiatal nő hamarosan kezdett magához térni, ekkor karjait és lábait megemelve segítették a vérkeringést. A mentők emelt szinten folytatták a reanimálást, majd életveszélyes,

de stabil állapotban vitték kórházba a sérültet.”

(BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság/Facebook)

(Címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek