Agyműtéten esett át Keresztes Ildikó: Drámai részleteket árult el felépüléséről az énekesnő

Több hónapig tartott az énekesnő felépülése.

Háromcentis tumort távolítottak el Keresztes Ildikó agyáról

Agyműtéten esett át Keresztes Ildikó. Az énekesnőnek még az év elején távolítottak el az agyáról egy háromcentis tumort. Keresztes Ildikó azóta sikeresen felépült, és elmondta, sok terve van még. Az énekesnő augusztus 20-án színpadra is állt Egerben.

Kersztes Ildikó a Blikknek elmondta, hogy az agyában talált elváltozásról kiderült, egy jóindulatú daganatról van szó, azonban felépülése több hónapig is eltartott.

Augusztus 20-án már színpadra állt

Februárig volt kénytelen „pihenni”, majd úgy döntött, hogy a műtét után visszatér a színpadra. Augusztus 20-án Egerben lépett fel első alkalommal az operáció óta, ez pedig nemcsak fizikailag, de lelkileg is igénybe vette, azonban elmondta, rengeteg pozitív energiával is sikerült feltöltődnie.

„A Dobó téren léptem színpadra a Korál együttessel a Balázs Fecó emlékkoncerten több csodálatos zenésztársammal együtt. Egy érzelmi hullámvasút volt, amin átmentem, hiszen Fecó emléke miatt is megrohantak az érzelmek és nyolc hónapnyi kihagyás után is felemelő volt újra színpadon állni. Az első dalnál a torkomat fojtogatta a sírás.

Hajnali három órakor értem haza és másnap reggel éreztem, hogy nagyon elfáradtam testileg és lelkileg is”

– mondta Keresztes Ildikó, megjegyezve, hogy számos területen megváltozott az élete a műtétje óta.

Rengeteg terve van még

„Nemrég a Karib-térségben, Arubán pihentem, ahová már harminc éve hívnak a barátaim, én azonban mindig azt mondtam, hogy nem tudok menni, mert épp dolgozom. A lábadozás épp megfelelő idő volt arra, hogy ezt bepótoljam és hihetetlenül feltöltődve jöttem haza. Amennyire fatalista vagyok a munkában, épp annyira belevetem magam a semmittevésbe is, éppen ezért felejthetetlen utazás volt. De jártam az elmúlt hónapokban többször Spanyolországban és persze Erdélyben is”

– mesélte a lapnak az énekes, aki azt is elárulta, hogy még bakancslistás úti célja is van. Mint mondta, kiemelten fog rá figyelni, hogy rendszeresen elmenjen a szűrővizsgálatokra. Hozzátette, sokkal több figyelmet fog fordítani a stresszmentes életre és a sportra.

„A körülöttem lévők szelektálása már régen megtörtént, hisz ahogy az ember bölcsebb, úgy változik a környezete is. Szerencsésnek mondhatom magam, mert sok igaz barát és ember van körülöttem.

Talán furcsán hangozhat, de most jobban érzem magam a bőrömben, mint valaha.

Pontosan tudom, mi a jó nekem és emellett ki is állok, de jobban odafigyelek magamra is”

– mondta.

Keresztes Ildikó a napokban ünnepelte 60. születésnapját, azonban a jubileumi koncertjét jövőre halasztották, de még ezen kívül is rengeteg új terve van.

„Megtehettem volna, hogy egy évig betegszabadságon vagyok és csak jövő februárban térek vissza a munkához, én azonban úgy éreztem, erre már most készen állok. Izgalmas dolgok állnak előttem, lesz Erdélyben egy régóta esedékes könyvbemutatóm, ősztől nagy örömömre újra játszom a Turay Ida Színház Edit Piafról szóló darabjában, az Égben maradt repülőben, de elvállaltam egy szerepet Tallós Rita Liliom Produkciójánál a Leánybúcsú című darabban is.

Hamarosan elkezdem a készülést a jubileumi koncertemre,

de a zenekarommal is kezdjük a koncertezést és nemsokára egy televíziós projektem is lesz, amelyről azonban még nem árulhatok el részleteket”

– részletezte terveit az énekes.

Valódi Hírek