Mi lesz ebből? A NAV nyomozást indított a kormány szerelemszervezete ellen

Költségvetési csalás miatt nyomoznak a Családbarát Magyarország Központ ellen, a NAV kénytelen volt lépni.

Polt Péter szerdai leveléből kiderült, hogy a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) nyomozást indított a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Kft. ellen – írta meg Hadházy Ákos.

Sok milliárd EU-s források folytak el a Családbarát Magyarországért-projektre, ez még a NAV-nak is szemet szúrt

Mint megírtuk, a Fidesz súlyos milliárdokat költött – brüsszeli EU-s forrásokból – a „családbarát” Magyarország reklámozására. A támogatások egy része a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Kft.-nél landolt.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő írásbeli kérdésére végül

Polt Péter legfőbb ügyész nyomozást rendelt el az ügyben:

a NAV költségvetési csalás miatt indított eljárást.

Hadházy Ákos Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük alább

Polt Péter válasza alapján költségvetési csalás miatt NYOMOZÁS ZAJLIK A CSALÁDBARÁT MAGYARORSZÁG Központ Nonprofit Kft. két, sokmilliárdos EU-s projektjének ügyében.

Az egyik projekt konkrétan a »Családbarát Ország« elnevezés alatt futott. A másik pedig a sajátos nevelési igényű gyermekek korai fejlesztése ürügyén költött el milliárdokat.

Májusban számoltam be arról, hogy a két projektből többek között

úgy loptak ki több százmilliót, hogy egy komplett nyomdát kibéreltek és »üzemeltettek«, 19 emberrel

– mindössze pár ezer szórólap kinyomtatásának ürügyén.

Az OLAF-hoz is fordultam az ügyben, de ők arról tájékoztattak, hogy egyelőre nem indítanak vizsgálatot, mert a magyarországi hatóságok már intézkedéseket tettek. Ezután a Miniszterelnökséget kérdeztem az ügyben, de ők azt válaszolták, hogy nem adatgazdák…

Végül a legfőbb ügyész válaszából derült ki, hogy költségvetési csalás gyanújával nyomoz a NAV. A válasz megfogalmazásából az is kitűnik, hogy több szerződést is vizsgálnak, tehát – ahogyan azt sejteni lehetett – nem csak a nyomda ürügyén lopták ki a pénzt a »családbarát országból«.

Örülhetnénk Polték igyekezetének, de ne örüljünk annyira! Az ügyészség számtalanszor bebizonyította, hogy rengeteg eszköze van egy nyomozás szabotálására, és az érintett fideszes politikusok kimosására azon kívül is, hogy megtagadjon egy nyomozást.

Viszont – ahogyan az ábra mutatja – azt elérheti ezzel, hogy az OLAF ne vizsgálódjon. Vagy ha mégis ezt teszi, ne lehessen nyilvánosságra hozni a jelentést a »nyomozás érdekeire tekintettel«.

Sebaj, azon kevesek, akikhez eljut ez a hír, ízlelgessék annak a báját, hogy mennyire szép jelkép ez. Még a »családbarát ország« »családbarát kormánya« által alapított »Családbarát Magyarország Központ Nkft.« által elnyert

»Családbarát Ország« projekt EU-s milliárdjait is szétlopták«.

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek