Férjhez menni tudni kell: A NER-feleségek tavaly is szépen kerestek

A NER-lovagok feleségeire a nap is másként süt.

A NER politikusaihoz és üzletembereihez köthető cégek mindig jó befektetésnek bizonyulnak, ám a feleségeik is milliárdokat keresnek – írta meg az mfor.hu.

Várkonyi Andrea, a NER nagyasszonya

Várkonyi Andrea amellett, hogy Mészáros Lőrinc felesége, a Whitedog Media Kft. társtulajdonosa és ügyvezetője. A cég a 2023-as üzleti évben is igen szép teljesítményt nyújtott. A vállalkozás, amely tevékenységét tekintve főleg műsorgyártással és reklámügynöki munkával foglalkozik,

a 2023-as évet 8,9 milliárd forintos árbevétellel és 1,09 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta.

Várkonyi és üzlettársa az osztalékfizetés mellett döntött, azaz a teljes éves nyereséget kivették a cégből. Az 1,09 milliárd forintból 821,1 millió jutott Várkonyinak. A Whitedog Media Kft. 2020-as alapítása óta

már több mint 1,78 milliárd forintos osztalékot termelt az üzletasszonynak.

Mészáros Lőrinc feleségének azonban nem ez az egyetlen céges érdekeltsége. 2017 óta résztulajdonos a családi cégben, a szegedi székhelyű, de békéscsabai telephellyel is rendelkező Medigast Diagnosztikus, Megelőző, Terápiás, Egészségügyi Kft.-ben. Ezt édesapja, Várkonyi Tibor alapította még 1991-ben.

Azonban úgy döntöttek, hogy törlik a társaságot: augusztus 1-jén elindult a Medigast Kft. jogutód nélküli végelszámolása.

Várkonyi Andrea a férje két cégében is tulajdonos. Az egyik a tevetenyésztéssel is foglalkozó Mészáros Agro Kft., amely nem termel bevételt. Az ingatlan adásvétellel és üzemeltetéssel foglalkozó EKHO Belvedere Kft. azonban igen. A cég

tavaly 255,4 millió forintos árbevétel mellett 29,1 millió forintos profitot hozott a tulajdonos házaspárnak.

Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata, a két jó barát

A két barátnő az üzleti életben is együttműködik. Jelenleg is két közös cégükben tevékenykednek. Mindkettőben Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter volt felesége a többségi tulajdonos

A bulvárlapot üzemeltető Top News Hungary Kft. a cég beszámolója szerint a 2023-as évben is rekordokat döntögetett.

1,27 milliárd forint árbevétel mellett egészen hihetetlen, 1,11 milliárd forintos nyereséget ért el.

A tulajdonosok 1,05 milliárd forintnyi osztalékot vettek ki a cégből.

A másik közös érdekeltség, a Nakama & Partners Kft. főként reklámügynöki tevékenységgel foglalkozik. Érdekeltek azonban a Mikulásgyár, és a Magyarország Szépe verseny lebonyolításában is. A cégbeszámolót azonban közel fél évvel a határidő lejárta után még nem adták le, így nem derült ki, mennyit hozott a cég a konyhára.

Sarka Kata nevéhez egyébként még egy céges érdekeltség fűződik: a Cupflow Kft. A vállalkozást 2024-ben alapították, és minden bizonnyal pékségüzemeltetéssel foglalkozik majd.

Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata cégeiből az elmúlt 4 évben

4,61 milliárd forintot vettek ki összesen.

Ez fejenként elosztva barátok közt is 2,3 milliárd forint; a tulajdonosi hányadok megoszlása miatt azonban biztosan Rogán-Gaál Cecília keresett jobban.

Szijjártó-Nagy Szilvia, akiről keveset hallani

A belsőépítészettel foglalkozó Interior Design Belsőépítészeti Kft. évek óta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter feleségének tulajdonában van. A vállalkozás ütemesen növekszik: 2023-ban 1,76 milliárd forintra emelkedett a bevétel,

az adózott eredmény azonban „csak” 403 millió forint lett.

Szijjártó-Nagy Szilvia szép osztalékot vehetett fel: a 2023-as nyereség mellett az eredménytartalékba is belenyúlt azért, hogy

525 millió forintot kivegyen a cégből.

Két év alatt mintegy 1 milliárd forintot hozott a belsőépítészeti cég a miniszter feleségének.

Szijjártó-Nagy Szilvia 2023 júniusában szállt be a Centrum Property Szolgáltató Kft.-be. A 2016-ban alapított vállalkozás saját tulajdonú ingatlan adásvételével foglalkozik. A cég másik társtulajdonosa az a Benkő Judit, aki Szijjártó Péter korábbi futsalos kollégájának, Benkő Szilárdnak a felesége.

A miniszter felesége egy harmadik cégben is érdekelt. Az ingatlan bérbeadással és üzemeltetéssel foglalkozó Varázshíd Rental Kft.-t 2017-ben alapították. 2023-ban 17,58 millió forintos árbevétel mellett 10,23 millió forintos adózott eredményt ért el.

Ráthonyi Palácsik Tímea – első férje mellett Vajna Tímea-ként ismerhettük

Andy Vajna filmügyi kormánybiztos özvegye egy ideje már nem Magyarországon éli mindennapjait, hiszen amerikai állampolgárságot kapott. Magyar érdekeltségeiből mindössze csak a Kempinski Hotel oldalában működő Nobu Budapest maradt, amelynek üzemeltetője a Buno Kft.

Ráthonyi Palácsik Tímea a vállalkozás többségi tulajdonosa, 51 százalékos részesedést birtokol.

Ugyan évek óta érkeznek hírek arról, hogy a mostanra amerikai állampolgárságot szerző Ráthonyi Palácsik szabadulni szeretne utolsó magyarországi érdekeltségétől is, ez eddig nem történt meg. Így a Buno Kft. szép 2023-as eredményének ő is örülhetett. A vállalkozás 2023-ban 1,49 milliárd forintos árbevételt jelentett.

A vállalkozás a korábbi években rendszeresen fizetett osztalékot, összesen 290 millió forint értékben, ez azonban 2023-ban nem így történt.

A 102,8 millió forintos profitot a cégben hagyták.

Valódi Hírek