Magyar Péter hazudott a Media1-ről, a lap bocsánatkérést vár a politikustól

Magyar Péter kontra média, sokadik fejezet.

Amint arról beszámoltunk: biztonsági őrökkel dobatták ki Magyar Péter nyilvános margitszigeti rendezvényéről a legolvasottabb magyar hírportál, az Index stábját kedden, augusztus 20-án.

Magyarék a tettüket először azzal indokolták, hogy az Index nem regisztrált az eseményre, később azonban a Tisza Párt sajtóosztálya egy névtelen felszólító levelet küldött a portálnak, amelyben le kívánták tiltani a rendezvényen készült felvételt, ebben elismerve azt is, hogy az Index azért nem volt regisztrálva az egyébként bárki számára szabadon látogatható programra, mert számukra nem is küldtek meghívót.

Az esetről beszámolt a Media1.hu nevű médiapiaci szakportál is, akiknek a cikke alatt, a kommentmezőben megjelent Magyar Péter, aki azt írta:

„Az index a rogáni propaganda része. Ezt mindenki tudja. A rendezvény nyilvános volt, de hogy a propagandát beengedjük-e, hogy zaklassa az embereket, azt mi döntjük el. Mint ahogy bárki eldöntheti, aki saját rendezvényt szervez. Az állampárt például a valódi sajtót nem engedi be. Bár ez a Media1-et nem szokta zavarni.”

Ez utóbbi állítás miatt rágott be a Media1 Magyar Péterre, a politikus ugyanis valótlanságot állított: a Media1 rengeteg alkalommal beszámolt róla, amikor kitiltották a kormányfüggetlen médiát egy kormánypárti rendezvényről.

A portál ezt számos korábbi cikkének linkjével bizonyította Magyar Péter számára, majd friss cikkében úgy fogalmaz:

„Úgy tűnik, Magyar Péter kész arra, hogy bárkit, akár a Media1.hu médiaipari portált is megpróbálja hitelteleníteni és ennek érdekében akár hazugságokat is kész bevetni vele szemben, kihasználva az emberek esetleges hiszékenységét, információhiányát.”

Hozzáteszik:

„Mi a Media1-nél már akkor is évek óta a Fidesz-kormány médiaellenes, sajtószabadságot sértő húzásairól írtunk (ahogy más pártok sajtóellenes megnyilvánulásairól is), amikor Magyar a NER egyik kollaboráns kegyeltjeként, állami vállalatok vezetőiként havonta milliós pénzeket vehetett fel közpénzből és emellett Varga Judit Facebookjára ontotta a Fidesz propagandáját.”

A Media1 Magyar Péter valótlan állításai miatt bocsánatkérést vár a politikustól:

„A minimum az lenne, hogy Magyar Péter bocsánatot kérne, amiért nyilvánosan hazudott rólunk, hülyének nézve minden olyan embert, akik nem állandó olvasói még a Media1.hu-nak, és esetleg nem találkoztak azzal a töménytelen mennyiségű írással és egyéb tartalommal, amelyeket a Fidesz által szorongatott lapok ügyében, sajtószabadság témakörben jelentettünk meg. Legfőképp pedig azt kérnénk Magyartól, hagyjon fel végre a független médiumok hiteltelenítésének szándékával.”

– áll a médiapiaci szakportál cikkében.

Kapcsolódó cikkünk:

Botrány: Kidobták az Index stábját Magyar Péter nyilvános rendezvényéről (+videó)

.

Valódi Hírek