Ehhez vastag bőr kell: Bulihelyszínt épített az EU-s pénzből a nógrádi polgármester

Nógrádban bulihelyszínt épített pályázati pénzből a polgármester.

Nógrádmegyeren az azóta leváltott polgármester a birtokán épített „bulihelyszínt” EU-s pályázati pénzből, amelyet a saját „civil szervezete” nyert el – írta meg Hadházy Ákos.

Kiderült, mire ment az EU-s pénz Nógrádmegyeren

A független parlamenti képviselő elment, hogy saját szemével nézze meg az „interaktív” kiállítást, amelyre a pénzt kapták, azonban csak egy üres termet talált, azt is bezárva.

Hadházy Ákos Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük alább:

„Egy újabb kincs Nógrádból: ez kérem egy »INTERAKTÍV PALÓC HAGYOMÁNYOKAT BEMUTATÓ HÁZ« Nógrádmegyeren. Pontosabban onnan több kilométerre, a POLGÁRMESTER BIRTOKÁN, A POLGÁRMESTER »CIVIL SZERVEZETE« ÁLTAL NYERT 150 MILLIÓ FORINTOS EU-S PÁLYÁZATBÓL…

Annyira kíváncsi voltam az interaktív palóc hagyományokra, hogy elmentem megnézni. Zárva volt, de azért kívülről bekukucskálva is jól látszott, hogy nincs ott semmiféle palóc hagyomány. Csak egy jó kis BULIHELYSZÍN (rendezvényterem).

Amikor felhívtam őket, arra hivatkoztak , hogy »épp rendezvény volt« náluk. »Ezért el vannak pakolva a palóc edények és a palóc ruhák«.

Nos, ezekből sem a pályázat hivatalos oldalán, sem máshol nem látunk képeket, cserébe sírva röhöghetünk a pályázat hivatalos leírásán: >>ITT<<.

–»Az 55 colos monitorok lehetővé teszik, hogy a vadászati hagyományok videó formájában bemutatásra kerüljenek, valamint hogy a helyi idősebb lakosok elmeséljék fiatalkori emlékeiket, tapasztalataikat, valamint a térség történetének alakulását, a helyi történetek és legendák árnyékában.«

–»A megfelelő hangosítási rendszer az interaktív készülékek elválaszthatatlan része, plusz lehetőséget ad a régi palóc hangereszek bemutatására.«

–»A modern eszközök által az érettebb, technikai beállítottságú célcsoport igényei kerülnek kielégítésre, viszont a palóc ruhák, és tárgyak kipróbálása által az idősebb és fiatalabb korosztály is kitudja interaktív igényét elégíteni a bemutatóház keretein belül.«

Amúgy a polgármesteri birtok korábban már kapott 5 millió közpénzt a vendégházára. De úgy tűnik, elengedhetetlenül szükség volt egy 300 négyzetméteres interaktív palóc bulihelyszínre is.

Van azért happy end is kivételesen: az önkormányzati választáson a különösen hátrányos helyzetű falu leváltotta a sok-sok éve kiskirálykodó polgármestert.”

(Hadházy Ákos / Facebook)

Valódi Hírek