Éremeső az olimpia utolsó napján: Varga Ádám és Kopasz Bálint is remekelt

Gratulálunk a kajakosainknak!

Varga Ádám ezüstérmes K–1 1000 méteren, Kopasz Bálint címvédőként harmadik!

A kajakosaink ismét remekeltek az olimpián

Kopasz Bálint és Varga Ádám futamgyőztesként jutott a K–1 1000 méter döntőjébe. Kopasz a szám tokiói bajnokaként, tehát címvédőjeként. A két magyar kajakozó legveszélyesebb kihívói a portugál Fernando Pimenta és a cseh Josef Dostel voltak.

Pimenta nagyon jól kapta el a rajtot, Dostel is jól rajtolt, a két magyar kicsit beragadt, ám szorosan követte az első kettőt. 250 méternél Pimenta jó háromnegyed hajóhossznyival vezetett, Dostel volt a második, őket követte Kopasz és Varga.

A portugál nagyon meglógott, tartotta előnyét, de Kopasz a nyomában volt mindvégig.

250 méternél is ez volt a sorrend, Varga leszakadni látszott. Az első három hajó egy másodpercben belül volt. 500 méternél még maradt a Pimenta, Dostel, Kopasz sorrend, Varga három másodpercre volt tőlük. Először a cseh Dostal váltott ritmust, és 650 méteren már ő vezetett.

Pimenta elfáradt, Kopasz már megelőzte őt 750-nél. Ekkor indult be igazán Varga, és folyamatosan tört előre. Varga megfogta Kopaszt az utolsó százra, Dostalt azonban már nem tudta utolérni.

Varga Ádám második lett, Kopasz pedig megtartotta a harmadik helyet.

Kopasz és Varga kajak kettesben együtt versenyeztek a párizsi olimpián.

Vaires-sur-Marne, 2024. augusztus 10.
Az ezüstérmes Varga Ádám (hátul) és a bronzérmes Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntője után a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 10-én.
MTI/Kovács Tamás

Valódi Hírek