Egy édesapa segítette világra gyermekét (+ videó)

A nem mindennapi eset Budapesten történt.

A 39 hetes kismamának délután kezdődtek a fájásai. Az édesapa a mentők segítségét kérte, de annyira felgyorsultak az események, hogy végül a mentésirányító segítségével kellett felkészüljenek gyermekük születésére.

A mentésirányító közben riasztotta a legközelebbi mentőegységet.

Az édesapa először megrémült, aztán profin segített

Az élet végül úgy hozta, hogy mindössze pár perc leforgása alatt az édesapa segítette világra harmadik gyermekét a mentésirányító segítségével.

A kiérkező mentők már egy büszke édesanyát és stabil állapotban lévő újszülött kislányt köszönthettek kiérkezésükkor, akiket kórházba szállítottak ezt követően.

Az édesapa nagyon hálás volt a segítségért, még levélben is köszönetet mondott az életmentőknek.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán számolt be a történtekről:

„Délután kezdődtek fájásai egy fiatal, 39 hetes kismamának Budapesten. Az események hamar felgyorsultak, így a nő párja a mentők segítségét kérte, majd mentésirányító bajtársnőnk instrukciói szerint megvizsgálta kedvesét, majd közösen felkészültek a szülés levezetésére, amíg a rutinos mentésirányító riasztotta a legközelebbi mentőegységet.

Bár a férj nagyon megrémült, az életmentő határozott és megnyugtató szavai és pontos instrukciói segítségével az édesapa mindössze néhány perc alatt világra segítettet 3. gyermekét, aki rögtön felsírt. Helyszínre érkező bajtársaink megvizsgálták a kislányt és büszke édesanyját, akiket végül stabil állapotban szállíthattak kórházba.

A hálás édesapa még levélben is megköszönte mentésirányító bajtársnőnk segítségét: „Eléggé felgyorsultak a dolgok, így az is tudatosult bennünk, hogy mentők segítsége nélkül az én kezembe fog megszületni a kislányunk. Így viszont csak a mentésirányítóval voltunk kapcsolatban, aki nagyon nyugodtan és profin segített.”🚑❤️🇭🇺#mentők #veddészreamentőt

(A hanganyag részlete a betegjogok védelmének érdekében vágott formátumban hallgatható meg)”

Rengeteget tud segíteni a mentésirányító

Ahogy megírtuk, tavaly reggelizés közben kezdett fulladozni egy gödi nyugdíjas férfi, miután félrenyelt egy zsemledarabot.

A felesége azonnal értesítette a mentőket, majd követte a mentésirányító utasításait. Az idős férfinek eközben

leállt a légzése,

neje kezdte meg az újraélesztést, amit végül a mentősök vittek sikerre: a beteget stabil állapotban szállították kórházba.

Az asszony bár

borzasztóan megrémült,

követte mentésirányító bajtársunk instrukcióit és megkezdte az újraélesztést, amit a perceken belül helyszínre érkező mentőegység emelt szinten folytatott.

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink.

írta akkor az Országos Mentőszolgálat.

Valódi Hírek