Gyurcsány Ferenc: Veszélybe kerül az átjárható schengeni határ, Orbán tönkretesz egy országot

Orbán Viktor tönkretesz egy várost, emberek millióit, egy országot – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc.

„Se lakás, se Budapest, se átjárható határok. Útonállók kormányozzák az országot”

– fogalmazott Gyurcsány Ferenc kedden a közösségi oldalán, rámutatva, hogy Orbán Viktorék intézkedései miatt számos veszély fenyegeti a lakosságot. Mint kiemelte, a lakásárak már így is az egekben járnak, a kormány azonban mini-Dubajról álmodik, Budapest pedig lassan megfizethetetlenné válik, legyen szó egyetemistákról, friss házasokról, azokról, akik a fővárosban szeretnének dolgozni.

Mindeközben az átjárható schengeni határ is veszélybe került. Mint már ismert, tágra nyitották a schengeni nemzetbiztonsági kaput Orbánék, júliustól úgynevezett Nemzeti Kártyával jöhetnek az oroszok és fehéroroszok, mégpedig átvilágítás nélkül. Már többen jelezték, hogy a magyar kormány intézkedése rengeteg veszélyt rejt.

A múlt héten az Európai Néppárt elnöke, Manfred Weber tette helyre Orbán Viktort, az Európai Tanács elnökétől pedig haladéktalan intézkedést kért a kialakult helyzettel összefüggésben. Weber egyik friss interjújában úgy fogalmazott,

„kell, hogy legyenek következmények”.

Michael Stübgen brandenburgi belügyminiszter szerint az egyik ilyen következmény lehet, hogy határellenőrzést vezetnek be az EU és Magyaroroszág összes közös határán.

Kapcsolódó: Küszöbön a nemzetközi balhé: Súlyos lépést lengettek be az EU-ban a Putyin-ügynök Orbán miatt

Gyurcsány Ferenc bejegyzését változtatás nélkül idézzük

„Nem lesz lakásotok, nem lesz városotok, tönkretesznek mindent.

Budapest megfizethetetlen lesz.

Köszönjük a kormánynak, Orbánnak, a Fidesznek.

Már ma is pokoliak a lakásárak, a bérleti díjak. A legújabb kimutatások szerint az európai fővárosok között Budapesten a legmagasabb a lakások bérleti díja. Erre jön most a Mini-Dubaj. Ezt tetézi az aranyvízumot nyújtó új letelepedési program, melyet lakásvásárláshoz kötnek.

Jönnek a nálunk sokkal gazdagabbak csőstül, így aztán az egekbe mennek az árak, amit mi nem fogunk tudni megfizetni. Se az egyetemisták, se az új házasok, se azok, akik Pestre jönnének dolgozni.

Budapesten dráma lesz. Az emberek drámája.

Orbán tönkretesz egy várost, emberek millióit, egy országot.

Jön a Nemzeti Kártya, amellyel orosz és fehérorosz munkavállalók jöhetnek szabadon, itt van az új letelepedési program, jöhet boldog, boldogtalan, ha lakást vásárol.

Az átjárható schengeni határ viszont veszélyben lesz.

A többi európai ország a maga biztonságát féltve lezárhatja a magyar határokat, mert Orbánék ellenőrzés nélkül engedik be a külföldieket. Ugye nem csak Magyarországra, hiszen, ha már itt vannak, akkor beléptek az egész Európai Unióba is.

Se lakás, se Budapest, se átjárható határok.

Útonállók kormányozzák az országot.”

.

Valódi Hírek