Leköpte és megfenyegette a polgármestert – most a bíróságon kell felelnie a dühöngő férfinak

Egy Kaposvár környéki településen történt a megdöbbentő eset, amelyről az ügyészség most beszámolt.

Egy harmincas éveiben járó férfi rátámadt a polgármesterre, leköpte és megfenyegette. Mindezt azért, mert nem tetszett neki az edzőterem nyitvatartási ideje.

Az ügyészség eljárást indított

A Kaposvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal a középkorú férfival szemben, aki – a vád szerint – egy vita hevében leköpte és megfenyegette a falu polgármesterét. A férfi büntetett előéletű, egy Kaposvár környéki községben él, ott támadt a település vezetőjére – írták az ügyészség honlapján.

Zárva volt a konditerem

A gyanúsított férfi 2024 májusában azért kereste fel a polgármestert, mert nem volt elégedett a falu iskolájában működő konditerem nyitvatartásával. A település vezetőjének irodájában épp fogadóóra volt, ahová a vádlott engedély nélkül berontott. Ekkor a polgármester egy másik falubelit hallgatott meg éppen.

A férfi az irodában agresszívan számonkérte a polgármestert a nyitvatartási idő miatt, mire ő felszólította, hogy menjen ki, várja ki a sorát. Közölte vele azt is, hogy a helyiséget csak a meghatározott nyitvatartási időben lehet használni.

Ezután leköpte és megfenyegette a település vezetőjét

A vádlott a felszólítás ellenére nem ment ki az irodából. A polgármester jobbnak látta a meghallgatáson lévő asszonyt kikísérni, de ahogy elhaladt a vádlott mellett,

a férfi két alkalommal szemtájékon köpte.

Fenyegetni kezdte a falu vezetőjét, amit csak azután hagyott abba, hogy már a jelenlévő asszony is rendreutasította.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását kezdeményezte.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek