Díszpolgárrá avatják Kós Hubert olimpiai bajnokot (+fotó)

Kós Hubert tarolt az olimpián.

Buda büszke a bajnokaira, immár évek óta díszpolgárrá avatják az olimpiai aranyérmeseket a II. kerületben. Kós Hubert a minap tarolt az ötkarikás játékokon, ő nyerte a 200 méteres hátúszást a párizsi olimpián. A 21 éves versenyző a csütörtöki fináléban 1:54.26 perces idővel diadalmaskodott.

Kapcsolódó: Kós Hubert aranyérmes 200 méter hátúszásban

Őrsi Gergely polgármester a minap a közösségi oldalán osztotta meg, hogy a sportolót a II. kerület díszpolgárává avatják.

Őrsi Gergely bejegyzését változtatás nélkül idéztük

„Köszöntjük kerületünk új olimpiai bajnokát!

Kós Hubert fantasztikus teljesítménnyel olimpiai bajnok 200 m-es hátúszásban! Tiszta szívből gratulálunk!

Buda büszke bajnokaira, ezért döntöttünk három éve úgy, hogy valamennyi olimpiai aranyérmesünk a II. kerület díszpolgára, így fejezzük ki hálánkat, büszkeségünket és elismerésünket.

Ahogy 2021-ben Szilágyi Áront, most Kós Hubertet köszönthetjük díszpolgárként.

Gratulálunk!

Fotó: Team Hungary”

Kós a 2023-as év eleje óta az Egyesült Államokban, a legendás Bob Bowman irányításával készül, a közös munka eredményeként tavaly nyáron, a fukuokai világbajnokságon aranyérmet nyert, Párizsba is a szám esélyeseként érkezett.

A magyar sportoló nemcsak azért várhatta magabiztosan a döntőt, mert – saját bevallása szerint több hibával tarkított úszással – a középdöntőben egyedüliként került 1:56 perc alá (1:55.96), hanem mert a nagy riválisok közül többen is elvéreztek.

Köztük volt a Rióban győztes, Tokióban második, négyszeres olimpiai bajnok amerikai Ryan Murphy és a 100 méteren Párizsban győztes olasz Thomas Ceccon is, a címvédő orosz Jevgenyij Rilov pedig az ukrajnai háború miatt nem is indult.

(Őrsi Gergely/Facebook/Nyugati Fény)

(Kiemelt képünk forrása: MTI/Kovács Tamás)

Valódi Hírek