Kifakadt a Vasutasok Szakszervezete: Lázár János terve csak a szakadékot ássa a dolgozók között

Nem ért egyet Lázár János ötletével a Vasutasok Szakszervezete.

A hőségpénz elosztásának Lázár János-féle ötletével nem ért egyet a Vasutasok Szakszervezete. A MÁV–Volán-csoport minden dolgozója megérdemelné a juttatást, a leányvállalatokhoz tartozók is – közölte az érdekképviselet csütörtökön az MTI-vel.

Lázár János nem mindenkinek adott prémiumot

A Vasutasok Szakszervezete szükséges és jogos gesztusnak nevezte, hogy az építési és közlekedési miniszter bejelentése alapján

a munkavállalók egy része SZÉP-kártyára egyszeri nettó 200 ezer forintot kap.

Azt ugyanakkor átgondolatlannak és igazságtalannak tartják, hogy

csak azokon a területeken jár a juttatás, amelyeket Lázár János megjelölt.

A közösségi közlekedésben mindenki pótolhatatlan, nem lehet köztük igazságos módon különbséget tenni – írták. A közlemény szerint

a miniszteri döntés belső feszültségeket okozhat, megoszthatja a vasutas közösséget.

Visszautasítják azt is, hogy a miniszter nem egyeztetett az érdekképviselettel a munkavállalók nagyobb csoportját érintő intézkedést bejelentése előtt. Ha az összeget nem lehet növelni, akkor kevesebb fog jutni fejenként.

Ám egy munkavállaló sem maradhat ki a juttatásból – javasolta a Vasutasok Szakszervezete a miniszternek címzett levelében.

Lázár magyarázkodott a MÁV-káosz miatt

A miniszter péntek este a közösségi médiában magyarázkodott a nyári vasúti káosz miatt. Egyidejűleg megköszönte a buszos és vasutas kollégáknak a helytállást, elismerve, hogy ők mentették meg sokszor a helyzetet kitartó munkájukkal. Augusztusra pedig ezért egyszeri fizetéskiegészítést ígért nekik munkájuk elismeréseképpen.

Meg is érkezett a bejelentés

A tárcavezető hétfőn ismét posztolt a közösségi oldalára, immár konkrétumokat osztott meg.

A MÁV-csoport fizikai munkát végző munkatársainak ismét megköszönte a forróság és a nehéz körülmények dacára tett helytállását, egyúttal konkretizálta eddigi ígéreteit:

„Ennek a több mint 33 ezer(!) kollégának a kiváló munkájukért járó fizetésüket kiegészítve, augusztus 15-ig, nettó 200 ezer forint, egyszeri, SZÉP-kártyára utalt összeggel szeretnénk köszönetet mondani”

– üzente Lázár János a MÁV dolgozóinak.

Valódi Hírek