Mi történt? Máris jött a hidegzuhany Nagy Mártonék rendkívüli bejelentése után

Nagy Márton nem csak a HungaroControl vezérigazgatójának személyéről döntött.

2024. augusztus 1-jétől

a Nemzetgazdasági Minisztérium közvetett irányítása alá került a HungaroControl Zrt.,

amelynek feladata a repülésbiztonság magas szintjének biztosítása – jelentette be csütörtökön a minisztérium.

Ennek megfelelően a HungaroControl szakmai szempontból legfőbb stratégiai célja a légi forgalom biztonságos és zavartalan áramlásának megteremtése és fenntartása – tették hozzá az MTI-nek küldött közleményben.

Az NGM megfogalmazása szerint Nagy Márton miniszter „iránymutatása alapján” a HungaroControl prioritásai közé tartozik a magyar légi közlekedés minőségének jelentős javítása, az európai légi közlekedést támogató szervezettel (Eurocontrol) való szoros együttműködés, valamint a magyar érdekek hatékonyabb képviselete.

Kiemelt feladata továbbá a jelentősen megnövekedett átrepülő forgalom kezelhető szinten való stabilizálása, valamint ennek érdekében

a jövőbeni díjstruktúra felülvizsgálata és szükség esetén módosítása

– közölte az NGM.

„A HungaroControl nagy hangsúlyt fektet szakmai és humánpolitikai tevékenységének megerősítésére és továbbfejlesztésére, valamint a nemrégiben állami többségi tulajdonba került Budapest Airport Zrt-vel való stratégiai és szakmai partnerség kialakítására”

– írták. Hozzátették, a HungaroControl hatékony irányítása nélkülözhetetlen a repülőtér optimális működéséhez, amely alapvető fontosságú az utazóközönség elégedettségének fenntartásában és a magyar turizmus fellendítésében.

Kapcsolódó: Mi történik a Ferihegyen? 38 órás késéssel indult el egy törökországi járat

Tájékoztattak, hogy kitűzött célok hatékony megvalósítása érdekében a társaság vezérigazgatói posztjára 2024. augusztus 1-jével Turi Ferencet nevezték ki.

Az eddigi vezérigazgató, Tóth László munkáját megköszönték, közös megegyezéssel távozik

– derül ki a közleményből.

Turi Ferenc több mint 40 év szakmai tapasztalattal rendelkezik a légi közlekedés számos területén. Pályafutása során többek között a Malév chicagói régiós igazgatójaként, majd kereskedelmi és marketingigazgatójaként is dolgozott. Később a Roland Berger tanácsadó cégnél töltött be ügyvezető-partneri szerepet. A közelmúltban számos jelentős légiközlekedési projektben vállalt stratégiai tanácsadói feladatokat – ismertette a tárca friss közleményében.

Kapcsolódó: Egy lavór víz sem segítene Nagy Mártonon: Mérhetetlen haragra gerjedt a kormány milliárdokat érő markolása miatt

Nagy Márton nem csak a HungaroControl vezérigazgatójának személyéről döntött

A nemzetgazdasági miniszter augusztus 1-jétől kezdődően az N7 Holding Zrt. vezérigazgatójává nevezte ki Antal Ferencet – közölte a tárca csütörtökön. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Nagy Márton minisztériuma által átvett holding vezetésében lecserélték a korábbi minisztert, Palkovics Lászlót. Az új célok megvalósítása új irányvonalat kíván a társaság vezetésében is – írták.

„Az új vezérigazgató feladata, hogy a fenti stratégai mentén kidolgozza és implementálja azokat a vállalatirányítási elveket, amelyek a sikeres működést biztosítják”

– fogalmazott a minisztérium.

Kapcsolódó:

Mi folyik itt? Nagy Márton leváltotta Palkovics Lászlót

Videóval: Nagy Márton halaszthatatlan bejelentést tett a budapesti repülőtéren

Valódi Hírek