Mi folyik itt? Nagy Márton leváltotta Palkovics Lászlót

Nagy Márton lecserélte Palkovics Lászlót.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter augusztus 1-jétől kezdődően az N7 Holding Zrt. vezérigazgatójává nevezte ki Antal Ferencet – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményéből.

Nagy Márton leváltotta Palkovics Lászlót a hadiipari cég vezetéséről

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Nagy minisztériuma által átvett holding vezetésében

lecserélték a korábbi minisztert, Palkovics Lászlót.

Az új célok megvalósítása új irányvonalat kíván a társaság vezetésében is – írták.

„Az új vezérigazgató feladata, hogy a fenti stratégai mentén kidolgozza és implementálja azokat a vállalatirányítási elveket, amelyek a sikeres működést biztosítják”

– fogalmazott a minisztérium.

Nemrég került a miniszterhez a holding

Beszámoltunk arról, hogy nemrég átalakították a kormány tagjainak hatásköri listáját, ennek eredményeként a nemzetgazdasági miniszter határozza meg a védelmi iparfejlesztés stratégiai irányait az érintett minisztériumok bevonásával.

Ezért kerültek Nagy Mártonhoz az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. tulajdonosi jogai.

Az N7 Holding 2022 őszén került a Technológiai és Ipari Minisztériumtól a Honvédelmi Minisztériumhoz. Vezérigazgatója a TIM lemondott vezetője, Palkovics László lett, akinek most Nagy Márton döntése után távoznia kell.

A Palkovicsot váltó vezérigazgató, Antal Ferenc közgazdász és jogász.

„Számos nemzetközi tanácsadó cégnél szerzett tapasztalatot, a Nemzetgazdasági Minisztériumot megelőzően a svájci Deloitte tanácsadási üzletágának menedzsere volt. Jelenleg a Nemzetgazdasági Minisztérium Stratégiai Tranzakciókért és Védelmi Iparért Felelős Helyettes Államtitkára”

– írta róla a minisztérium.

Az N7 Holding a hadiipari vállalatokat fogja össze. Megírtuk, hogy ők gyártják például a 7,62 milliméteres és a 12,7 milliméteres lőszert többek között Lynx és Gidrán harcjárműveink fegyverzetéhez.

Valamint ez a vállalat az egyedüli részvényese a hazai légi irányításért felelős magyar HungaroControlnak is.

(MTI/Nyugati Fény)

Valódi Hírek