Szamurájkarddal ment a rendőröknek egy alföldi férfi, rossz vége lett

Letartóztatták a szamurájkarddal támadó férfit, akit a rendőr csak gázspray használatával tudott megállítani.

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett a nyomozó ügyészség indítványával és egy hónapra letartóztatta azt a férfit, aki szamurájkarddal támadt a rendőrökre – írta a Központi Nyomozó Főügyészség.

Szamurájkarddal rontott a rendőrökre

A megalapozott gyanú szerint 2024. július 26-án reggel rendőrök jelentek meg egy észak-alföldi településen, mert arról érkezett bejelentés, hogy egy húszas évei végén járó férfi ittas állapotban tör-zúz az otthonában.

A Központi Nyomozó Főügyészség részletezése szerint a rendőrök intézkedtek a fiatal férfival szemben, és mivel együttműködőnek tűnt, az intézkedést felvilágosítással kívánták lezárni.

A férfi bement a házba, ahonnan rövid időn belül egy 60 centiméter pengehosszúságú,

kiélezett karddal tért vissza, amellyel elindult a rendőrök felé.

A hatóság emberei több alakommal is felszólították az elkövetőt, hogy a nála lévő tárgyat tegye le. A férfi azonban ennek nem tett eleget és a karddal tovább közeledett a rendőrök felé – olvasható a közleményben.

A gázspray vetett véget a kalandnak

A férfi kezében lévő kard alkalmas volt az emberi élet kioltására. Így az egyik rendőr a szolgálati gépkocsiból elővetette a gázsprayt, és figyelmeztette a férfit annak használatára. Utóbbi azonban nem állt meg, a kardot csak akkor ejtette a földre, amikor a rendőr gázsprayt alkalmazott vele szemben.

Ezt követően a rendőrök megbilincselték a férfit, majd előállították a rendőrkapitányságra.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét. Gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt, majd sikeresen indítványozta letartóztatásának elrendelését.

A büntetlen előéletű elkövető – aki beismerő vallomást tett – védőjével együtt fellebbezett a bíróság végzése ellen.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek