Siker Párizsban: Középdöntőbe jutott a pár napja belázasodott magyar bajnok

Pár napja megbetegedett Kapás Boglárka.

Kapás Boglárka 200 méter pillangón bejutott a középdöntőbe a párizsi olimpia úszóversenyeinek szerdai napján.

Az ötödik, egyben utolsó olimpiáján szereplő magyar, a szám 2019-es világbajnoka a második, bombaerős előfutamban szerepelt. A 31 éves úszó – aki néhány napja lázas volt – 2:09.28 perces idővel csapott célba, amellyel összesítésben 12.-ként lépett tovább.

„A fő cél nyilván az volt, hogy mindketten tudjunk egyet délután úszni”

– kezdte Kapás, Telegdy Ádám felesége.

„Nyilván nagyon jó lenne döntőbe kerülni, de én már minden úszásért hálás vagyok, itt van a családunk, akik óriási erőt adnak, fantasztikus érzés”

– fogalmazott a bajnok sportoló.

A 2016-os riói olimpián 800 méter gyorson bronzérmes úszó megjegyezte, az élmezőny véleménye szerint tartalékolt, ő viszont biztosra akart menni és mindent beleadott.

A szám középdöntőjét szerda este háromnegyed 9-kor rendezik.

Kapás Boglárka pár napja lebetegedett

Hétfőn a közösségi oldalán osztotta meg, hogy belázasodott, valamint a gyomrával sem volt rendben minden. Mint írta, erre végképp nem számított a nagy megmérettetés előtti napokban.

Kapcsolódó: Rossz hír futott be Párizsból: Váratlanul megbetegedett a bajnok magyar sportoló

Úszható a Szajna

Beszámoltunk arról, hogy a Szajna vízminősége miatt egy nappal elhalasztották a férfi triatlonosok kedd reggel 8 órára kiírt versenyét a párizsi olimpián. A szervezők szerdán kora reggel arról tájékoztatták a nyilvánosságot, hogy a folyó vize a minőségi előírásoknak immár megfelel, a triatlonosok megmérettetése is elkezdődött. A sportolók a III. Sándor híd közelében ugrottak a vízbe.

Kapcsolódó:

Fontos bejelentést tettek az olimpia szervezői, miután veszélybe került pár versenyszám (+fotó)

Valódi Hírek