A Kaáli Intézet alapítója brutálisan kiosztotta Rétvári Bencét

Csattant a tasli.

Megírtuk, hogy történelmi mélypontra került a születések száma hazánkban. Hiába a kormányzati kirakatintézkedések, egyre kevesebb gyermek születik.

Ez több okra is visszavezethető, évek óta probléma, hogy nem tartják a jövőjüket eléggé stabilnak és perspektivikusnak a fiatalok Magyarországon.

A másik súlyos probléma, hogy nehezen születnek meg a vágyott gyermekek is. Ebben kapott súlyos kritikát a kormány az elismert Kaáli Nagy Géza professzortól.

A Kaáli Intézet alapítója hétfőn Rétvári Bencének, a belügyminisztérium államtitkárának írt nyílt levelet, melyet az MTI közölt, idézzük:

Prof. Dr. Kaáli Nagy Géza (balra) és Rétvári Bence (jobbra) / montázs: Nyugati Fény

Tisztelt Államtitkár Úr!

Kifejezetten sajnálom, hogy családpolitikusként – az aggasztó demográfiai helyzetünkkel kapcsolatos levelemet – válaszra sem méltatta. További aktualitást ad ismételt megkeresésemnek az, hogy a KSH legfrissebb adatai szerint a magyarországi születések száma új történelmi mélypontra süllyedt, mindössze 6040 gyermek született 2024 júniusában. Ez 17 százalékos csökkenést jelent az előző év júniusához képest.

A hazai családpolitika legfontosabb küldetése, hogy szülessen meg minden kívánt magyar gyermek. Ezzel a nemes céllal nyilván Ön is egyetértett, sőt Ön volt az, aki még a meddőségi magánintézetek államosítását is szorgalmazta. Az államosított intézetek működtetését állami bürokratákra bízták, melynek szomorú kimeneteléről a következő nyilvános beteg kommentekből Ön is levonhatja következtetéseit:

„Csak hétfőnként van időpontosztás konzultációra reggel 8-tól. Két telefonról hívjuk őket folyamatosan, de nem veszik fel, vagy foglaltat jelez…

Iszonyú itt a várólista … és inkorrekt a hozzáállás. Körülbelül olyan hangnemben beszélnek az emberrel, ami más normális helyen nem megengedett …

Goromba recepciósok. Időpont nincs. Osztrák rendszámú Ferrari van. Nagykép van. Személyes megkeresésre sincs időpont. 2 év után megkérdeztem recepción kit kell lefizetni vagy megölni időpontért…

Lehetetlen felhívni őket! Hónapok alatt kétszer sikerült, akkor azt mondták, már nincs időpont 8 óra 1 perckor. Ma végre fölvették 8-kor, de azt mondták, hívjam később mert nincs bent a kolléganő, aki időpontot ad és letette! 168-szor hívtam őket csak ma.

Szóval ennyit az ingyenes lombikról. Igen, nekünk nem kell fizetni, csak az intézetekbe nem lehet bejutni…”

Ön szerint megteremtették az államosított intézetekben minden vágyott gyermek megszületésének a feltételeit?

Tisztelt Államtitkár Úr! Az államosítással az Ön vágya teljesült. A meddő betegeké viszont nem, hiszen közel sem születik meg minden vágyott gyermek. Véleményem szerint azt államosításnak a meddő betegek a vesztesei, a meg nem született gyermekek ezrei pedig az áldozatai.

A ország tragikus demográfiai helyzete megköveteli, hogy a megszülető gyermekek számát jelentősen befolyásoló meddőségi kezeléseket világszínvonalra emeljék. Az államosítás ezt a feladatot a jelenlegi formájában még korlátlan finanszírozás mellett sem tudta megoldani.

Javasolnám, hogy kövessék a miniszterelnök úr útmutatásait, melyeket az államosított repülőterünkkel kapcsolatban mondott a Kossuth Rádióban: „Ne állami bürokraták meg innen-onnan összeszedett menedzserek működtessenek egy hatalmas vagyont, hanem valaki olyan, aki a világ legjobbjai közé tartozik.”

Üdvözlettel:

Prof. Dr. Kaáli Nagy Géza
 

Valódi Hírek