Brutális gyermekbántalmazás: A DK törvénymódosítást nyújt be a szigorúbb büntetéséért

A DK törvénymódosítást nyújt be a gyermekek ellen elkövetett erőszak szigorúbb büntetéséért.

Nem fogjuk hagyni, hogy a fideszes karateedzőkhöz hasonló gyermekbántalmazók csak garázdaság miatt feleljenek – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese.

Törvénymódosítás kell a gyermekbántalmazók ellen

Egy egész ország döbbent le azon a felvételen, amelyen egy fideszes karateedző úgy felrúg egy 7 éves gyereket, hogy az csak a szerencsének köszönheti, hogy megúszta maradandó fizikai sérülések nélkül – írta.

A Fidesz egyből mentegetni kezdte a menthetetlent, hiszen Pócs János szerint bárkinek lehet gyenge pillanata – tette hozzá.

A fideszes karateedzőt a neki járó jogos büntetéstől is meg akarják óvni,

hiszen mindössze garázdaság miatt indítottak ellene eljárást. A Fidesz jogrendszerében ezt ma törvényesen megtehetik, ennek akarunk véget vetni – fogalmazott Arató.

A Demokratikus Koalíció törvénymódosítást nyújt be a gyermekek ellen elkövetett erőszak szigorúbb büntetéséért. Hogy egyetlen ilyen esetben se lehessen az elkövetőt garázdasággal kimosdatni.

„A törvénymódosításunk új törvényi tényállást vezet be kiskorú bántalmazása címmel.

Egy évtől öt évig tartó büntetéssel fenyeget mindenkit, aki a kiskorút testi sérülést okozva bántalmazza, vagy az emberi méltóságát súlyosan sértő, megalázó, vagy erőszakos magatartást tanúsít. Illetve a kiskorú lelki, erkölcsi, mentális, vagy pszichés fejlődését súlyosan veszélyezteti”

– tette hozzá a DK frakcióvezető-helyettese.

A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. Ha a cselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást okoz, vagy ha a cselekményt aljas indokból, vagy célból követik el – fogalmazott.

A büntetés öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha a cselekményt 12 év alatti sértett sérelmére követik el, esetleg életveszélyt okoz, vagy különös kegyetlenséggel követik el, vagy halált okoz – fejtette ki.

Elég volt a fideszesek gyermekek ellen elkövetett bűneiből! Elég volt abból, hogy ma Magyarországon a gyerek csak hivatkozási alap, aki ellen bármit el lehet követni – hangsúlyozta.

Ha ez a rendszer így bánik a gyerekekkel, akkor ennek a rendszernek buknia kell, a gyermekbántalmazókat pedig börtönbe kell zárni – összegzett Arató Gergely.

Valódi Hírek