Furcsa helikoptertömeg lepte el a légteret: Feltűnt Rogán Antal kedvenc cége is

Budapest légterén keringenek a helikopterek – kiderült, mi célból.

Ellepték a helikopterek Budapest légterét

A szokottnál zajosabb a légtér az elmúlt napokban Budapest felett, amit bizonyára már sokan észleltek. Ennek oka azonban nem csupán a nyári időszakban jelentősen növekvő repülőforgalom, hanem az égen keringő helikopterek jelentősen megemelkedett száma is hozzájárul a nagyobb hangszennyezéshez..

Utóbbiak azonban nem elsősorban a nyári luxusutazások ilyenkor magasabb mennyisége miatt jellemző mostanság, hanem

a Hungaroringen péntek és vasárnap között zajló Formula-1 Magyar Nagydíjra igyekvő exkluzív vendégek utazási szándéka

következtében lett vált általánossá az elmúlt napokban. Sok dúsgazdag, elsősorban külföldi vendég ugyanis nem átall kibérelni egy helikoptert ahhoz, hogy időben odaérjen az autóversenyre.

Az esettel kapcsolatban Karácsony Gergely is megszólalt. A főpolgármester indulatos posztban közölte: a Fővárosi Önkormányzatnak ugyan nincs lehetősége, hogy akadályt gördítsen a fenti nagyzolás elé, azonban

jogszabály-módosítást kezdeményez, hogy az Országgyűlés gátat szabjon a hasonló légtérszennyezésnek.

Karácsony Gergely bejegyzését változtatás nélkül idézzük alább:

Mélységesen felháborít, hogy Magyarországon néhány dúsgazdag turista luxusa, és a korábban Rogán Antalt is reptető cégek profitja sokkal fontosabb, mint sok ezer budapesti nyugalma.

Sajnos azonban a Hungaroringre érkező légitaxi szolgáltatások a jelenlegi jogszabályoknak megfelelően működnek, a fővárosnak semmilyen jogszabály adta lehetősége nincs arra, hogy ezeket a szolgáltatásokat megtiltsa vagy szigorúbb korlátok közé szorítsa.

Főpolgármesterként egy dolgot tehetek: felterjesztési jogommal élve jogszabály-módosítást kezdeményezek annak érdekében, hogy a jövőben

a lakosság nyugalmát ilyen mértékben zavaró szolgáltatásra ne lehessen hatósági engedélyt kiadni.”

(Karácsony Gergely/Facebook)

Valódi Hírek