Nagy bajba kerülhet Orbán Viktor: Súlyos üzenetet kapott a magyar kormányfő Ukrajnából

Az ukrán elnök jelezte, nem kér a magyar miniszterelnök „segítségéből”.

Az Európai Politikai Közösség (EPC) angliai csúcstalálkozóján szólalt fel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki felszólította Európa országait, hogy továbbra is tartsák fenn egységüket Ukrajna támogatására vonatkozóan.

Orbán Viktornak üzent az ukrán elnök

A European Pravda beszámolója szerint az ukrán elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy Vlagyimir Putyin célja, hogy megpróbáljon közel kerülni egyes országokhoz vagy pártokhoz, hogy aláássa az európai nemzetek egységét. Jelezte azt is, hogy

az orosz elnök kísérletet tehet egyes európai vezetők megzsarolására, nyomást gyakorolhat rájuk, hogy árulják el a többieket.

„Természetesen mindenki maga dönti el, hogyan cselekszik, és milyen örökséget hagy maga után. De ha Európában valaki mások háta mögött, vagy akár… Ukrajna vagy más országok rovására próbálja megoldani a problémákat,

akkor miért kellene egy ilyen embert figyelembe venni?!

Mind az EU, mind a NATO meg tud oldani minden problémát e személy nélkül is”

– jelentette ki Zelenszkij, aki egyértelműen Orbán Viktorra utalt.

Orbánnak nincs elég befolyása

Közölte továbbá, hogy a magyar miniszterelnöknek

nincs elég befolyása ahhoz, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrajnai háború befejezéséről (!).

A portál cikke szerint az uniós államok kilátásba helyezték, hogy megbüntetik a magyar kormányt, amiért Orbán nem egyeztetett a moszkvai útja előtt.

Mint ismert, az ukrán elnök már korábban is beszélt arról, nem hiszi, hogy Orbán Viktor közvetítőként léphet fel az Ukrajna és Oroszország közti béke rendezését illetően. Orbán július 12-én látogatott Kijevbe, hogy a magyar–ukrán kapcsolatokról tárgyaljon Volodimir Zelenszkij elnökkel. Nagyon úgy fest, Orbán „tárgyalásai” nem sikerültek kimondottan gyümölcsözően.

(eurointegration.com.ua / népszava.hu nyomán)

Valódi Hírek