Ez most mi? Ókovács Szilveszter felesége csitítani próbálta a balhét, de sikerült még nagyobb port kavarnia

Ókovács Szilveszter felesége nem bírt csendben maradni.

„Na, jó, ha már így képbe kerültünk operailag megint, hadd írjak én is pár sort, mert hát indirekte ugyan, de házastársként mégiscsak nekem is szól az a sok igaztalanság, amit Szilveszter kap most már jóideje, közösen is szenvedjük el”

– fogalmazott csütörtökön a közösségi oldalán Máthé Zsuzsanna, Ókovács Szilveszter felesége, aki közölte, nincs és soha nem is volt BMW-jük. Elmondása szerint kettő járművük van, luxusutazásra nem járnak, márkás ruhákra sem tartanak igényt.

Mi történt Ókovács Szilveszter háza táján?

A BMW Group Magyarország még 2015-ben indította mobilitási partnerségét a Magyar Állami Operaházzal, amelynek keretében egy legújabb modellekből álló autóflottát bocsátották az intézmény rendelkezésére. Arról, hogy a luxusjárműveket az intézmény mely dolgozója használhatja, az Operaház vezetői döntöttek. A Magyar Narancs pedig jelezte, hogy leginkább saját magukat találták „méltónak” arra, hogy használják az autókat.

Részletezésük szerint Ókovács Szilveszter főigazgató egy 60 millió forintos BMW-vel parkol az Operaház királyi felhajtóján.

Az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete az üggyel kapcsolatban közölte, elfogadhatatlan, hogy az autókat nem az intézmény arra érdemes, népszerű, állami elismerésekkel is díjazott művészei részére adják használatba, miközben a BMW eredeti célja az volt, hogy a

„legújabb modellre cserélt gépkocsijaikkal demonstrálja töretlen, cselekvő elkötelezettségét az Operaház művészei irányába”.

Kapcsolódó: Most pattant ki a balhé: Ókovács Szilveszter lenyúlta az Operaház művészeinek járó luxusautókat (+fotó)

Az intézmény csütörtökön hosszú közleményben reagált az elhangzottakra. Visszautasították a vádakat, láthatóan sértődöttek Bárány Balázs, az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete elnökének kijelentései miatt.

Máthé Zsuzsanna bejegyzését változtatás nélkül idéztük

„Na, jó, ha már így képbe kerültünk operailag megint, hadd írjak én is pár sort, mert hát indirekte ugyan, de házastársként mégiscsak nekem is szól az a sok igaztalanság, amit Szilveszter kap most már jóideje, közösen is szenvedjük el.

– Nem, nincs, soha nem is volt BMW-nk. Két autónk van, egy Citroën Picasso (14 éves, nagyon szeretem) és egy 2 éve vásárolt másik Citroën családi autó, amibe a négy gyerekünk mellé még egy nagymama is be tud ülni, ha elmegyünk kirándulni. Luxusutazásokra sem jáunk, jobb szeretünk a Bakonyban nyaralni, és ruhákat sem márkás helyeken vásárolunk – a gyerekeink szerint kissé lepattantak is vagyunk. Sebaj. De álmatlan éjszakáink sincsenek.

– A valóban impozáns BMW-k (nem tudom az árukat, de biztos nagyon drágák, soha nem is merném egy métert sem vezetni őket) eladásra várva, cserélgetve kerülnek az Operaházhoz használatra egy támogatói szerződés szerint, azzal a céllal, hogy a presztízsmárka modelljei a turisták és jómódú operalátogatók szeme előtt legyenek az Operaház felhajtóján.

Így magyarázkodott Máthé Zsuzsa

Igen, reklámértéket jelent a patinás német autócég számára, az intézmény pedig megspórolja az egyébként vezetőinek járó hivatali autó bérleti díjait. Nem túl bonyolult konstrukció – a felhajtón parkolni pedig valóban csak a vezetőség tud, de talán ezt nem szükséges magyarázni, már csak a helyszűke miatt sem.

(Amúgy akár sofőr is lehetne a kocsikban, de soha nem jutott eszébe senkinek, hogy éljen ezzel a – más intézményeknél és pláne nagy cégeknél egyébként bevett – gyakorlattal.)

– Az Operaháznak a tegnapi cikkáradatban foglaltakkal szemben amúgy nincsenek hivatali autói. Szóval átülni sem lehetne mibe.

– Ellenben ha jól tudom, a cikk Szabad Népet idéző stílusú jegyzője, a vasutas szakszervezeti vezető,

Bárány úr saját repülőgéppel rendelkezik.

– Nekünk repülőnk, hajónk, de még egy csónakunk sincs. És őszintén, egyáltalán nem is hiányzik. Időnk sem lenne a használatára.

Mindenesetre a balsajtó kéjes »nerlovagozóinak« kívánjuk, hogy hasonló »nagy leleplezéseket« találjanak további kutakodásaik során, mint a mi házunk táján!

Ha pedig az irányunkban kitüntetett figyelmet tanúsító Bárány Balázs vagy Sümegi Noémi, egykori kolléganőm, aki az Index.hu kulturális rovatának ad különleges arcélt az Opera és vezetője iránt tanúsított múlhatatlan érdeklődésével, szeretne családlátogatás során meggyőződni viszonyainkról, szeretettel várjuk őket, csak előtte írják meg, mit szeretnének ebédre!

(A második képen a kocsink, reggeli fényben, épp mosás után, sivatagi por nélkül, néhány macskalábnyommal a motorháztetőn.)”

Bárány Balázs időközben jelezte, hogy Máthé Zsuzsanna állításával ellentétben nincs saját repülője.

„A fenti állítás hamis. Ugyanis repülőgéppel soha életemben nem rendelkeztem, és jelen pillanatban sem rendelkezem”

– idézte közleményét a Népszava.

(Máthé Zsuzsi/Facebook/Népszava/Nyugati Fény)

Valódi Hírek