Hajmeresztő: Bombára bukkant egy kisgyermek Szombathely külterületén (+fotók)

A tűzszerészek Szombathely külterületére siettek a bomba miatt.

A rendőrség értesítette vasárnap az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred katonáit, ugyanis egy kisgyermek Szombathely külterületén

egy bombára bukkant.

A robbanóeszközre egy erdős területen lett figyelmes. A magyar repesz-romboló bomba gyújtószerkezet nélkül került elő, biztonságosan elszállítható volt. A szerkezet súlya igen tekintélyes, mintegy 50 kilogramm volt – írták a tűzszerészek a Facebook-oldalukon.

Szombathely külterületére siettek a bomba miatt

„Rendőrségi bejelentés érkezett vasárnap alakulatunk Tűzszerész Ügyeletére, mely szerint Szombathely külterületén, erdős részen feltételezett robbanóeszközre bukkant egy kisgyermek.

Török László zászlós, a helyszínre érkezett tűzszerész járőr parancsnoka megállapította, hogy egy 50 kg-os magyar repesz-romboló bomba került elő gyújtószerkezet nélkül, biztonságosan szállítható állapotban.

Ezredünk katonái elszállították a robbanótestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére későbbi megsemmisítés céljából.

A tűzszerész művelet során nem került sor állampolgári korlátozások bevezetésére.”

Gyakran történik ilyen

Ahogy arról beszámoltunk, legutóbb az Igazságügyi Palota tetőszerkezetében találtak második világháborús aknavető gránátot. Az eszközt a felújítási munkálatok közben fedezték fel.

A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje, Gajdos Milán főhadnagy akkor elmondta, hogy a szovjet gyártmányú, 120 milliméter átmérőjű gránátot kilőtt állapotban találták meg a Kossuth Lajos tér és az Alkotmány utca sarkán, a Parlamenttel szemben álló ingatlan tetőterében. A robbanóeszköz szállítható állapotban volt, a megsemmisítéséről később gondoskodnak majd – tette hozzá.

(Kiemelt kép: MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred Facebook-oldala)

Kapcsolódó:

Rohantak a tűzszerészek: Gránátot találtak az Igazságügyi Palota tetőszerkezetében

Valódi Hírek