Nemrég jött a hír: A néppárti–szociáldemokrata–liberális koalíció irányítja továbbra is Európát, Orbánék a fasorban sincsenek

Molnár Csaba a közösségi médiában reagált az Európai Parlament alakuló ülésére: az EU-ban egységfront állt össze a szélsőjobb ellen.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Molnár Csaba posztban reagált az Európai Parlament alakuló ülésére, ahol az EP elnökévé választották Roberta Metsolát.

Az EU döntéshozó testülete, az Európai Parlament a néppárti Roberta Metsolának szavazott bizalmat

Beszámoltunk arról, hogy Orbán Viktor egyik legfőbb kritikusa, Roberta Metsola, az Európai Néppárt képviselője lett az Európai Parlament elnöke. A DK ügyvezető alelnöke posztjában reagált a hírre.

Molnár Csaba Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Az Európai Parlament hatalmas többséggel választotta meg elnökét, a máltai Roberta Metsola személyében. Működik a mérsékelt pártok koalíciója, amely szerint az első két és fél évben a Néppárt, a második két és fél évben pedig a szociáldemokraták adják a Ház elnökét.

A szélsőjobb Orbánékat is magában foglaló frakciója labdába rúgni sem tudott.

Még arra sem voltak képesek, hogy jelöltet állítsanak. Hát ennyit a befolyásukról, erejükről.

A néppárti-szociáldemokrata-liberális koalíció irányítja továbbra is Európát. Mert így döntöttek az európai emberek. És ez így van jól.

Mi a koalíció részeként dolgozunk. Orbánék meg a pálya széléről kiabálhatnak, ha akarnak.”

(Molnár Csaba / Facebook)

Valódi Hírek