Elcsalt uniós pénzek miatt nyomoz az OLAF egy magyar politikus ellen

Hadházy Ákos az OLAF vizsgálatáról posztolt.

Bár korábban „eredménytelenül” zárult a nyomozás, az OLAF újra vizsgálni kezdte a letartóztatott óbudai szocialista alpolgármester, Czeglédy Gergő által felvett EU-s pénzeket – írta meg Hadházy Ákos független parlamenti képviselő.

Hadházy Ákos OLAF-vizsgálatról szóló Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Az OLAF válaszából áttételesen kiderült, hogy az elcsalt uniós pénzek miatt is újranyitották a nyomozást a Czeglédy Gergő óbudai alpolgármester ügyében.

Az ügy lényege az volt, hogy a szocialista alpolgármester cége a fideszes Ezüsthajó Kft. vezetőjével felváltva nyerte a járási csatornaépítések pofátlanul, sokszorosan túlárazott NYILVÁNOSSÁG BIZTOSÍTÓS szerződéseit.

Korábban az én feljelentésem után »eredménytelenül« zárult a »nyomozás«. Azonban azt tudtuk, hogy az OLAF (Európai Csalás Elleni Hivatal) elkaszálta az ügyet és pénz visszakérését javasolta. Korábban esély sem volt arra, hogy az OLAF jelentését hivatalosan megismerjük.

Mert azt az OLAF csak akkor adhatta ki, ha a kormány beleegyezik (és a kormány persze csak a négyes metró esetén egyezett bele). Azonban egy néhány éve elfogadott új szabályozás szerint már csak akkor marad titkos a jelentés, ha még folyamatban van az adott ügyben az adott országban rendőrségi (vagy egyéb büntetőügyi) eljárás.

Mit vizsgál az OLAF?

Nos, az OLAF arról tájékoztatott, hogy ebben az ügyben ez a helyzet, tehát úgy tűnik, a korrupt szocialista alpolgármestert ebben a történetben is vizsgálják.

Ha így van, jól teszik. Ami viszont nem azt jelenti, hogy végre van független korrupció ellenes fellépés. Csak annyit jelent, hogy a Fidesz kezdi elengedni a neki már nem fontos kollaboráns »ellenzéki« politikus tolvaj kishalak kezét.

Azért viszont még NAGYON sokat kell tennünk , hogy a történelmi léptékű és emberi ésszel nehezen felfogható méretű fideszes maffiahálózat ellen is fellépjen az ügyészség.

Ennek amúgy pont az az egyik alapfeltétele, hogy az ellenzékről elhiggyék az emberek, hogy ezen az oldalon nem próbáljuk elsikálni a piszkos ügyeket. Hiszen sajnos piszkos svindlerek mindenhol lehetnek.

Az esetről >>ITT<< írtam részletesen.

A lezárt OLAF vizsgálat tényéről (sajnos nem a részleteiről) >>ITT<< olvashatsz.”

(Hadházy Ákos / Facebook)

Hadházy: a politikust letartóztatták, az OLAF újra vizsgálódik

Beszámoltunk arról, hogy június 20-án a hatóságok őrizetbe vették Óbuda alpolgármesterét, Czeglédy Gergőt. Az információk szerint a Központi Nyomozó Főügyészség az óbudai városházán

vesztegetés, befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt tartott házkutatást.

Az ügyészség már márciusban is tartott hasonló akciót, akkor 4 embert vettek őrizetbe. A megalapozott gyanú szerint egy férfi a cégén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött az óbudai önkormányzattal.

Az óbudai önkormányzattól a nyomozók a házkutatás során iratok szkennelését kérték.

Valódi Hírek