Bunyós Pityu megrendülten búcsúzott legjobb barátjától, a hévízi falomlás következtében meghalt olimpikontól

Sokkolta barátja halála.

Ahogy megírtuk, hétfőn halálos baleset történt Hévízen. Kiderült, hogy az Aqua Hotelnél a bontás során leomló fal Petrovics János korábbi ökölvívó olimpikont temette maga alá. A bontási munkálatokon dolgozó egykori sportolót hiába próbálták újraéleszteni az Országos Mentőszolgálat kiérkező munkatársai, sajnos nem jártak sikerrel. A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrség halált okozó, foglalkoztatás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség ügyében indított eljárást.
Petrovics János 53 éves volt.

Bunyós Pityu is gyászol: barátja, Petrovics János a falomlás áldozata

A Blikk információi szerint Petrovics János volt Bunyós Pityu legjobb barátja, akit a bokszoló napok óta gyászol.

Gyerekkoruk óta ismerték egymást, a tragikus hír ezért is sokkolta őt. Az elhunyt sportolóval pár órával a halála előtt még beszélt telefonon.

„A halála előtti napon, tehát mondhatom, hogy a tragédia előtt néhány órával beszéltem vele telefonon.

Jó volt a kedve, és meg is hívott magához Zala vármegyébe” – jegyezte meg a Borsnak az egykori bokszoló.

Gyerekkorunk óta ismertük egymást, és mivel mindketten vidékiek voltunk, összefogtunk. Az 1992-es barcelonai olimpián is egy szobában aludtunk. Mikor már mindketten kikaptunk, egy kicsit buliztunk is, és örömmel ismerkedtünk a magyar faluban

– idézte fel emlékeit a lapnak sportoló barátjáról, akiről azt is elmondta, hogy milyen jó ember volt.

„Irdatlanul nagyot tudott ütni, ezért sok ellenfelét kiütötte. Nem véletlenül lett magyar bajnok, ami a mi időnkben komoly teljesítménynek számított

– dicsérte elhunyt barátját a zenész. A Borsnak azt is elmondta,

méltatlannak gondolja, hogy a tehetséges sportoló később nem tudott ebből a sportágból megélni.

Úgy fogalmazott:

Megpróbálkozott a profi boksszal, de az nem jött össze neki, és nem tudott annyi pénzt keresni edzőként sem, hogy ne legyen rászorulva egyéb bevételi forrásokra. Most az egész ökölvívó-társadalom gyászol. Már több emberrel beszéltem a köreinkből, és

senki sem akarja elhinni, hogy ez a csupa szív gyerek már nincs köztünk.

Több barátja is gyászol

A dombóvári Forgi Box Club vezetője, Forgács Sándor a sportal.hu-nak így nyilatkozott:

Gyerekkorunk óta együtt sportoltunk, Dombóváron, majd Pakson is csapattársak voltunk. Egy nagyon jó sportember, egy igazi küzdő volt, emberileg pedig egy teljesen normális fickó, sokan ismerték, szerették. Az utóbbi időkben az építőiparban dolgozott. Személyesen utoljára Pakson láttam tavaly decemberben az éves boksztalálkozónkon. Messengeren tartottuk főleg a kapcsolatot, állandóan videókat küldözgetett”.

Kovács Kokó István is jól ismerte Petrovics Jánost. Mint mondta, egy nagyon rendes, csendes, végtelenül jó szándékú embernek ismerte meg az egykori sportolót.

Az Ökölvívó Szakszövetség is megtörten emlékezett sportolójára

Korábban a Magyar Ökölvívó Szakszövetség is megemlékezett a sportolóról a közösségi oldalán.

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Petrovics János

Életének 53. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt a korábbi ökölvívó olimpikon, Petrovics János. Petrovics 12 esztendősen ismerkedett meg a sportággal Dombóváron. Pályafutása során három amatőr magyar-bajnokságot nyert, volt világbajnoki résztvevő, profiként több magyar és nemzetközi címmérkőzésen lépett kötelek közé. 1992-ben Barcelonában képviselhette Magyarországot az olimpiai játékokon.

Nyugodjon békében.”

Valódi Hírek