Hatalmas megtiszteltetés érte Bajnai Gordont: Milliárdos brit pénzügyi cég vezérigazgatója lett

Egy dollárszázmilliárdok kihelyezéséért felelős cég vezérigazgatója lett Bajnai Gordon.

Bajnai Gordont nevezték ki a londoni Campbell Lutyens pénzügyi cég vezérigazgatójává 2024. szeptember 1-től – írta meg a telex.hu.

Komoly megbízatás

Az 56 éves Bajnai Andrew Sealey utódja lesz. Sealey 2003 óta töltötte be vezérigazgatói pozíciót, a céghez 1990-ben csatlakozott. Andrew Sealey a továbbiakban a Campbell Lutyens igazgatóságának elnöke lesz, John Campbell, a cég egyik alapítója, az igazgatóság emeritus elnökeként folytatja munkáját.

A Campbell Lutyens a világ egyik legnagyobb független pénzügyi tanácsadó cége.

Elsősorban dollártízmilliárdokból gazdálkodó vállalatfelvárálási alapoknak segít befektetéseket találni. A vállalat Közép-Európában nem aktív. Ügyfelei olyan befektetésekben érdekeltek, mint például a londoni Gatwick vagy a New York-i La Guardia repülőtér.

Valamint franciaországi és olaszországi vasutak és tengeri kikötők fenntartásáért felel. A közlemény szerint az elmúlt 10 évben

a Campbell Lutyens több mint 218 milliárd dollár kihelyezésében vett részt tanácsadóként.

Bajnai Gordon 2014-ben vonult vissza a politikától

Bajnai Gyurcsány Ferenc mindkét kormányában miniszteri posztot töltött be. 2009-ben pedig a lemondott baloldali kormányfő utódjaként

bő egy évig ő volt Magyarország miniszterelnöke.

Akkor azt vállalta, hogy szakértői kormányfőként váltja Gyurcsányt, és nem kívánt indulni a 2010-es választáson.

A Fidesz kétharmados győzelme után, 2012-ben az „Együtt 2014” ellenzéki választási mozgalom élén rövid időre mégis visszatért a politikába, de az ellenzéki vereséget követően, közvetlenül a 2014-es EP-választás után visszavonult a politizálástól.

Valódi Hírek