Mi a frász folyik itt? Orbán Viktor alig jött haza Kijevből, rohan Vlagyimir Putyinhoz

Orbán Viktor Moszkvába siet Vlagyimir Putyinhoz.

Nem sokkal azután, hogy Orbán Viktor hazatért Kijevből, ahol az ukrán elnökkel folytatott megbeszélést, Moszkvába siet, hogy Vlagyimir Putyinnal is találkozzon – írta meg a a Vsuare újságírója.

Panyi Szabolcs több, egymástól független közép-európai országokból származó forrástól értesült arról, hogy Orbán ellátogat a Kremlbe. Az információk szerint

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is Orbánnal tart.

Legutóbb Pekingben találkozott Orbán és Putyin

Orbán legutóbb tavaly októberben Pekingben találkozott Putyinnal. Mi is beszámoltunk róla, hogy Pekingben a Kínai Kommunista Párt Egy övezet – egy út fórumán találkozott a magyar miniszterelnök az orosz diktátorral.

Orbán volt az egyetlen EU-s politikus, aki részt vett az eseményen

– el is büszkélkedett azzal, hogy 2009 óta már tizenháromszor találkoztak.

A mostani várható találkozó annyiban más, hogy két napja Magyarország hivatalosan is átvette az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. Ez egyben azt is jelenti, hogy

Putyinnal már ilyen minőségében (is) találkozik Orbán.

Orbán a Türk Államok csúcstalálkozóján is részt vesz

Orbán részt vesz a Türk Államok Szervezetének (TÁSZ) csúcstalálkozóján

július 5-én és 6-án az azerbajdzsáni Susában – számolt be az MTI.

A mostani csúcstalálkozó témája a fenntartható jövő építése a közlekedésen, a konnektivitáson és a klímapolitikán keresztül. A tárgyalások célja, hogy a részes államok (Törökország, Üzbegisztán, Türkmenisztán, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Kirgizisztán és – megfigyelőként – Magyarország) a fenti területeken előmozdítsák együttműködésüket.

A csúcstalálkozó további napirendi pontja a TÁSZ kapcsolata az Európai Unióval

és más nemzetközi szervezetekkel. Orbán Viktor kétoldalú tárgyalásokat is folytat majd a türk partnerállamok vezetőivel – közölte Havasi Bertalan sajtófőnök.

Valódi Hírek