A DK hivatali visszaélés gyanújával feljelentést tesz az Állami Számvevőszék 43,5 milliós büntetése miatt (+videó)

A feljelentés mellett határozott a DK.

Az Állami Számvevőszék törvénytelenül érvényesítette a DK ellen korábban beígért pénzbüntetését. A párt ezért feljelentést tesz – közölte Sebián-Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján.

Mint részletezte, az Orbán-kormány újabb támadást indított hazánk egyetlen szociáldemokrata pártja ellen. A DK működését biztosító állami támogatásból a minap 43,5 millió forintot vont le a Magyar Államkincstár, hogy érvényesítse a számvevőszék által tavaly, törvénytelenül kiszabott, közel 90 millió forintos bírság első felét.

A Demokratikus Koalíció nem ismerte el a büntetést, bírósághoz fordult a pártállami döntés ellen. A párt által tett jogi lépések következtében az államkincstár nem tudta idén április elején a második negyedéves állami támogatásból levonni a törvénytelenül megállapított bírság összegét. A minap azonban önkényesen a párt harmadik negyedévre vonatkozó támogatását csökkentették – ismertette a történteket a Demokratikus Koalíció pártigazgatója.

Mint hangsúlyozta, erre még a saját határozatuk sem jogosította fel őket,

az ugyanis kifejezetten a második negyedévre írja elő a csökkentést.

A Magyar Államkincstár illetékesei magatartásukkal a DK gyanúja szerint hivatali visszaélést követhettek el a Fidesz akaratának kiszolgálásáért – fogalmazott Sebián-Petrovszki László.

Hiába a sok hazugság

„Hiába hazudja a fideszes pártállami számvevőszék, hiába hazudja minden hullámhosszon a fideszes propagandamédia, a DK bizonyíthatóan soha nem kért, soha nem kapott, soha nem használt fel külföldről származó pénzügyi támogatást sem a 2022-es kampányidőszakban, sem máskor”

– szögezte le a Demokratikus Koalíció politikusa.

Kiemelte, a pártot, Orbán Viktor legelszántabb ellenfelét soha nem fogja elhallgattatni a miniszterelnök, hiába veti be a pártállam minden erőforrását. Megjegyezte, a DK minden lehetséges jogi eszközt be fog vetni, hogy visszaverje a kormány Demokratikus Koalíció ellen indított eddigi legdurvább támadását.

„Eddig sem volt könnyű dolgunk, hiszen a Fidesz folyamatosan csökkentette az ellenzéki pártok állami támogatását, hogy kivéɹeztesse őket éppen az aktuális választások előtt. Mi azonban eddig sem adtuk fel és eddig is helytálltunk. Nem fogjuk hagyni, hogy Orbán Viktor megsemmisítse a valódi ellenzéket, amely soha egyetlen percre sem alkudott meg a Fidesszel”

– hangsúlyozta a DK országgyűlési képviselője.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek