Mi a fene folyik itt? Egy rakás embert ütött ki a gyanús gumicukor Budapesten, az érintettek a saját ürülékükben fetrengenek

Egy fővárosi üzletből származhatott a gumicukor.

31 külföldi állampolgár került egy fővárosi toxikológiára, miután THCJD nevű anyagot – ezt mellesleg a csomagoláson is feltüntették – tartalmazó édességet fogyasztottak. Az érintettek a Váci utcában vásároltak be a gumicukorból. Egy zacskó 15 ezer forintot kóstált, 5 darab cukorka volt benne – részletezte az történteket a Blikk egy névtelenséget kérő informátoruk elmondása alapján.

Utóbbi szerint a 31 személy tehetetlenül fekve került a toxikológiára, a társaság egyik házaspárját budapesti bérelt lakásukban találták meg a földön,

saját ürülékükben fekve.

„Se kép, se hang. Sem beszélni, sem megmozdulni nem tudnak. Olyanok, mintha kómában lennének, napok óta csak fekszenek”

– fogalmazott az informátor, miután elárulta, néhányan még most is kétségbeejtő állapotban vannak. Hozzátette, az egyik érintettnél talált számla alapján sikerült beazonosítani az üzletet, ahonnan a gumicukor származhat. A lapnak nyilatkozó hozzátartozó szerint jelenleg úgy tűnik, a családtagjainak nem lesz maradandó károsodásuk, bár ez még kérdéses.

Megszólalt a hatóság a gyanús gumicukor kapcsán

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a történtek kapcsán közölte,

„szenvedélykeltés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást, mert az elmúlt napokban többen – köztük fiatalkorúak – kerültek kórházba, miután egy belvárosi CBD-shopban vásárolt gumicukor fogyasztását követően rosszul lettek.

A nyomozók az üzlet teljes gumicukorkészletét lefoglalták és szakértői vizsgálatnak vetik alá”.

Dr. Funk Sándor a Blikknek nyilatkozva megjegyezte, hogy minden bizonnyal egy szintetikus kannabioidról van szó, amely kis mennyiségben is hatásos, valamint nagyon veszélyes.

Megszólalt az érintett üzlet

Közölték, hogy a szóban forgó gumicukrokat cégük Hollandiából importálja szabályos áruforgalom keretében.

„Egyeztetve a rendőrség és a betegek kezelését végző toxikológiai osztály munkatársaival, információnk szerint a megbetegedések mind az elmúlt néhány napban történtek, ami alapján egyértelmű számunkra, hogy a termékek legutóbbi gyártási tétele szennyeződhetett, mivel a korábbiakban hasonló problémával egyetlen vásárló sem jelentkezett”.

Mint írták, munkatársaik már el is távolították az érintett termékeket a polcokról. A készítmény holland gyártóját értesítették a történtekről, valamint felszólították, hogy az érintett termékeket azonnal hívják vissza minden további viszonteladói polcairól is.

„Így mi is megkérünk mindenkit, hogy aki nálunk vásárolt ilyen típusú gumicukrot, hozza vissza haladéktalanul további kivizsgálásra, a vásárolt gumicukor árát visszaszolgáltatjuk! Cégünk minden képviselője mély megrendüléssel áll az eset előtt, a betegeknek és hozzátartozóiknak ezúton is kitartást és mihamarabbi jobbulást kívánunk!”

– olvasható a közleményükben.

„A készítmény dokumentációját és az összetételét vizsgáló laborteszteket eljuttattuk a kórház és a rendőrség részére is, illetve a továbbiakban is mindent megteszünk, hogy segítsük mind a betegek kezelését, mind a felelősök feltárására irányuló nyomozást.

A közlemény zárásaként szeretnénk kiemelni, hogy egyes híresztelésekkel ellentétben az üzletünkben értékesített gumicukor

legjobb tudomásunk szerint nem tartalmaz sem kábítószert,

sem új pszichoaktív anyagnak minősülő összetevőt!

Üzletünk változatlanul nyitva tart”

– tájékoztattak.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek