Nem reklámozták: Milliókat talicskázott egy rúdtáncegyesületnek Rogán Antal minisztériuma

Rogán tárcája a rúdtánc támogatója.

4 millió forintnyi támogatást kap egy, a Villányi úton működő rúdtáncos klub, a Dollhouse Sportegyesület ugyanis Rogán Antal minisztériumának oltalmát élvezi. Mindezt a Miniszterelnöki Kabinetiroda április 1. és május 31. között kötött szerződéslistájában szúrta ki a minap a Telex.

Rogán minisztériuma a jelek szerint a rúdtánc oltalmazója

A Magyar Hang 2024 februárjában arról írt, hogy a sportegyesületet annak bírósági bejegyzésétől, azaz 2023 márciusától támogatja Rogán tárcája. A Dollhouse vezetője, Zsumberáné Markó Ágnes akkor úgy fogalmazott, a támogatásról az illetékes minisztériumnál kell érdeklődnie a lapnak. Megjegyezte, bár az egyesület „friss”, a táncstúdiójuknak közel 20 éves múltja van.

A Telex részletezése szerint Zsumberáné korábban a Fidesz parlamenti frakciójának munkatársaként szerepelt a nyilvánosan elérhető szerződésekben. 2014 tavaszán Rogán Antal a Fidesz frakcióvezetőjeként rendelt imázs tanulmányt a StrategoPoliS Stratégiai elemző és kommunikációs tanácsadó Kft-től. A szerződésben a megrendelő (Fidesz-frakció) kapcsolattartójaként Zsumberáné Markó Ágnes nevét adták meg – ismertette a hírportál.

Megjegyezték, hetekkel később a Fidesz-frakció nevében maga Zsumberáné kötött szerződést a Pesti Srácok korábbi kiadójával, a Gerilla PresS Lapkiadó és Médiatanácsadó Kft-vel.

Valódi Hírek