Újabb botrány: Varga Judit állítólagos rokonának neve is előkerült a végrehajtói maffia ügyében

Varga Judit rokonaként toltak be egy jelöltet a végrehajtói karba.

A bukott igazságügyminiszter, Varga Judit „unokahúgaként” protezsált egy jelöltet a végrehajtói kar egyik vezetője a Schadl-ügyben érintett egyik pályázati ütemben – állította a szabadeuropa.hu.

Varga Judit rokonaként lépkedett a ranglétrán

A portál cikkében nyomozati iratokra és az Igazságügyi Minisztérium (IM) működésére rálátással bíró forrásokra hivatkoznak.

Mint írták: egy, a végrehajtói pályázatok pontozásánál jelen lévő minisztériumi dolgozó az ügyészségen tett későbbi tanúvallomásában arról beszélt, hogy a 2019-ben a hajdúszoboszlói

végrehajtói helyre pályázó K. Eszterről azt mondták neki, hogy az akkori igazságügyminiszter „unokahúga”.

A portál úgy tudja, hogy K. ténylegesen nem unokahúga Varga Juditnak. Azonban a végrehajtói kinevezések működésére rálátó forrás szerint politikai protekciósoknál

előfordul, hogy nemlétező rokoni viszonyokra hivatkozva ajánlják a jelöltet az illetékesek figyelmébe.

K. nevét a dolgozó egy olyan papíron is bekarikázta, amin azt követte, hogy a pontozásnál diktáló két végrehajtói vezető, Schadl György és Petrik Béla útmutatásai szerint „kiknek kell nyerni” – írták.

Politikai alapon is osztottak helyeket

A legdurvább magyar korrupciós botrány, a Schadl–Völner-ügy nyomozása során kihallgatottak többször vallották ugyanazt. Az Igazságügyi Minisztérium dolgozói közül többen állították, hogy Schadl György korrupcióra épülő rendszere mellett

politikai alapon is osztottak ki végrehajtói álláshelyeket.

Egy vallomásban az olvasható, hogy már az első és második pályázat során is tudták, hogy irányítottan kerültek kinevezésre a végrehajtók. Politikai okokra azonban akkor még nem gyanakodtak. A kinevezések harmadik és negyedik ütemnél azonban már ők is tapasztalták, hogy politikai alapon döntik el a listát.

Egyesek pedig fizetnek a kinevezésért.

A politikai kinevezettek után nem nyomoztak

A portál úgy értesült, hogy a Schadl-ügyben

a politikai protekciósok után nem nyomozott az ügyészség.

A cikk azt állítja, hogy K. neve előkerült egy olyan, golyóstollal összefirkált táblázaton is, amelyet Schadl György fotózott le a telefonjával. A telefonnal készített képet később bűnjelként lefoglalták.

Az ügyészség feljegyzése szerint Schadl kézzel írt listákról, összefirkált táblázatokról készült fényképein

„lévő adatok nagy többségben már akkor tartalmazták a későbbi

nyertes nevét, amikor még arról hivatalos döntés nem született”.

A K. nevét tartalmazó táblázatot egy hónappal a végleges döntés előtt fotózták le. Az ott olvasható nevek és álláshelyek közül ötöt valaki golyóstollal bekeretezett. Ez az öt pályázó lett végül a későbbi öt nyertes. K. neve mellett azt a hajdúszoboszlói álláshelyet jelölték meg, amelyet a nő végül elnyert.

Azóta K. végrehajtói irodája 164 millió forint profitot termelt.

Valódi Hírek