Végre megnyit Budapest egyetlen ingyenes dunai strandja: Itt vannak a részletek (+videó)

A Római-part fürdőhelye pénteken már várja a látogatókat, az ottani Plázs Budapest egyetlen Duna-parti strandja.

Pénteken indul a Római-parti Plázs negyedik szezonja. A fürdőhely idén augusztus 20-ig lesz nyitva. Minderről Kiss László III. kerületi polgármester posztolt csütörtökön a közösségi oldalán

Óbuda polgármesterének bejegyzését változtatás nélkül idéztük

„🌊☀️🩴 Holnap nyitjuk a Plázst! 🌊☀️🩴

Június 28-án megkezdődik a Római-parti Plázs negyedik szezonja. A fürdőhely idén augusztus 20-ig lesz nyitva.

Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelyének megnyitását természetesen az idei évben is a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, valamint szakhatósági engedélyeztetés előzte meg.

Az érintett partszakaszon a meder átvizsgálása és tisztítása megtörtént, a föveny előkészítési munkálatait az önkormányzat a helyi civil szervezetekkel együttműködve végezte.

Fürdeni ebben a szezonban is csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva, a 120 cm-es vízmélységet jelző bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas partszakaszon lesz lehetőség, nyitvatartási időben, 10 és 19 óra között.

A Római-parti Plázs gondozásáról fövenyőr gondoskodik, emellett a területen éjszakai őrzés is biztosított.

A Plázs látogatói színes napágyakat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, valamint díjmentes kerékpár-tárolási lehetőséget vehetnek igénybe.

A biztonságos kikapcsolódásról vízimentő szolgálat, illetve a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata gondoskodik.”

(Kiss László/Facebook)

Valódi Hírek