Megszólalt Hosszú Katinka a 2024-es párizsi olimpiáról, miután kiesett a 200 méteres úszás selejtezőjén (+fotók)

A 2024-es párizsi olimpia is Hosszú Katinka idei tervei között szerepelt.

Mint már ismert, Hosszú Katinkának nem sikerült megúsznia 200 méter vegyesen a párizsi induláshoz előírt olimpiai szintet a Rómában zajló Sette Colli (Hét Domb) elnevezésű nemzetközi viadalon vasárnap, így nem lesz ott az ötkarikás játékokon.

Novemberben érkezett a hír, miszerint a sportoló gyermeke születése után pár hónappal már bele is vetette magát az edzésbe, hogy részt vehessen a párizsi olimpián. Hosszú Katinka akkor elárulta, a vegyes úszás az ő világa, a hátúszást nehézkesnek gondolja annak ellenére, hogy Rióban olimpiai bajnok lett ebben az úszásnemben. Az olimpikont saját bevallása szerint az úszás szeretete mindig visszahúzta a sportághoz, az uszodában és a medencében igazán önmaga lehet.

Kapcsolódó: Vége a várakozásnak: Kiderült, Hosszú Katinka ott lesz-e a párizsi olimpián

Hosszú Katinka szerdán a közösségi oldalán írt pár sort a 2024-es párizsi olimpia kapcsán. Mint fogalmazott, lehet, hogy közhelyesnek tűnik, de számára mindig az út a fontos, nem pedig annak a vége. Megjegyezte, csodálatos időszakot tudhat a háta mögött és most is nagyon boldog. Köszönetét fejezte ki a sok bátorító üzenetért, valamint néhány képet is megosztott a Facebook-oldalán. A fotók tanúsága szerint Hosszú Katinka rengeteg időt tölt gyermekével, Kamilla az úszómedencéhez, valamint az edzőterembe is elkíséri édesanyját.

Hosszú Katinka bejegyzését változtatás nélkül idéztük

„Lehet, hogy klisének hangzik, de mindig az út a fontos, nem a végcél.
Azt hiszem ezt én már nyugodt szívvel mondhatom, hiszen az úszásban már minden lehetséges cél sikerült és mindig a folyamat adja a boldogságot, nem a siker… Nekünk egy nagyon boldog évünk van 🥰

Köszönöm a rengeteg üzenetet, jó volt megpróbálni kijutni az olimpiára! Mondanám, hogy majd legközelebb sikerül… 😅”

(Hosszú Katinka/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek