Ezek megőrültek? Tiborczék elképesztő ajándékot kapnak Orbán távozó polgármesterétől

Pokorni Zoltán és a fideszesek még „elintéznek” néhány dolgot, mielőtt távoznak a Hegyvidékről, Tiborcz már dörzsöli a markát..

Pokorni Zoltán és a (többek között Orbán Viktor Cinege úti házát is magában foglaló) XII. kerületből távozó fideszes polgármester szerdára összehívott egy testületi ülést, ahol gyorsan megszavazzák az általuk fontosnak vélt döntéseket, amelyekkel máris keresztbe tennének az októberben hivatalba lépő ellenzéki vezetésnek. Erről Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, a XII. kerület leendő polgármestere számolt be a Facebookon.

22 napirendi pontról döntenek, köztük van a Tiborcz István szolgáló javaslat is

Kovács az alábbiakat emelte ki:

  • „módosítják az építési szabályzatot, hogy Tiborcz István megépíthesse az irodaházát a Mártonhegyi úton,
  • megszüntetnek négy hivatali pozíciót, hogy osztogathassák még a megfelelő végkielégítéseket,
  • elvonják október 1-től az új polgármester összes jogkörét, amit csak tudnak”.

A legutóbbi pontnak sok értelme azonban nincs, ugyanis ahogyan egyetlen szavazás nyomán elvonja a leendő polgármester jogköreit, úgy tudja rögtön az első ülésen visszaadni a kerület új ellenzéki testületi többsége októberben.

Pokorni semmissé tenné a korábban a polgármesterre átruházott jogköröket. A jelenleg hatályos Szervezeti és Működési Szabályzat szerint a polgármester például önállóan dönthet bizonyos pályázatokról, támogatásokról.

A jelenlegi, fideszes vezetés azt javasolja, hogy október elsejével (vagyis a polgármesterváltással egy időben)

valamennyi átruházott hatáskör kerüljön vissza a képviselő-testülethez.

A leendő ellenzéki polgármesterrel akarnak kiszúrni

Bár Pokorniék eljárása finoman fogalmazva sem túl elegáns, Kovácsnak ezt nem lesz nehéz megváltoztatnia. Az MKKP ugyanis többségbe került,

a 18 fős testületben a polgármesterrel együtt 10 képviselőjük van.

A távozó vezetés gyorsan megszüntetné a Műszaki-, illetve a Vagyonhasznosítási Koordinációs Csoportot is. A kettő helyett pedig egy aljegyző maradna a kerületben.

Kovács ezzel kapcsolatban említette a végkielégítéseket.

Orbán vejének építkezését is megkönnyítenék

Beszámoltunk arról, hogy a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István épp a volt Svábhegyi Gyermekkórházat is magába foglaló telket szemelte ki magának.

Tiborcz cége, a BDPST Group közlése szerint a svábhegyi telek egyik felén egy „fenntartható, energiahatékony irodaház” épül, ám ez sok fa kivágásával jár együtt, és más környezetvédelmi aggályokat is felvet. A másik felén Orbán Ráhel és Tiborcz István családi fészke kap majd helyet.

A Tiborcz-féle építkezésre már korábban áldását adta az önkormányzat,

most azonban az építési szabályzat módosítására tett javaslatot Pokorni.

Az MKKP azzal kommentálta az előterjesztéseket, hogy: „jó lesz ez a három hónap…„.

Valódi Hírek