Nincs megállás: Alig kezdődött el a hét, máris drágulás szakad a nyakunkba

A benzin és a gázolaj ára is változik a hét második napján.

Kedden ismét emelkednek az üzemanyagárak, a benzin és a gázolaj is 2 forinttal drágul. A hír azért meglepő, mert általában hétfői, szerdai, valamint pénteki áremelkedések – jobb esetben, de sajnos ritkán árcsökkenések – követik egymást.

A holtankoljak.hu részletezése szerint a hét második napjától ezekkel a számokkal találkozhatunk a hazai töltőállomásokon:

95-ös benzin: 608 forint/liter

Gázolaj: 629 forint/liter

Mi történt az elmúlt hetekben a benzin és a gázolaj árával?

A hétvégére is emelkedtek az árak, a benzin 4 forinttal, a gázolaj 5 forinttal drágult. Rossz hír ez a közlekedőknek, az üzemanyagok literenkénti ára ugyanis már jócskán meghaladja a 600 forintot.

Akkor azt írta a holtankoljak.hu, hogy az elmúlt 9 napban 5 alkalommal változott az üzemanyagok ára. Összesítve a benzinért 15 forinttal kell többet fizetni június 14-e óta, a gázolaj ára pedig 31 forintot emelkedett ilyen rövid idő alatt

Megszólalt Nagy Márton tárcája a benzin és a gázolaj áráról

Az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlagárai alatt maradtak, a családok védelme érdekében a kormány továbbra is folyamatosan nyomon követi az árak alakulását – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium pénteken az MTI részletezése szerint.

Emlékezetes, hogy Nagy Mártonék tavasszal adták ki az ukázt a kereskedőknek, akik kénytelenek voltak az áraikat lejjebb tornázni, hogy elkerüljék a kormány haragját.

Kapcsolódó: Kiadták az ukázt Nagy Mártonék: Elindult a visszaszámlálás a benzinkutakon

Nem mellékes, hogy a kormány több mint 40 forinttal drágította az üzemanyagokat januárban. A kabinet szerint erre „brüsszeli nyomás” miatt volt szükség, ám Orbán Viktor decemberben elárulta, az áremelés mértékéről a kormánya döntött.

Van rá pénz, legalábbis a KSH adatai szerint

2024 áprilisában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 645 300, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 444 000 forint volt.

A bruttó átlagkereset 13,5, a nettó átlagkereset 13,4, a reálkereset pedig 9,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Kapcsolódó:

Lehet még fokozni: A KSH úgy tudja, bruttó 645 ezer fölé rúg az átlagkereset Magyarországon

Valódi Hírek