Emberkereskedelem és kényszermunka – borzalmas, amit ez a férfi művelt Szolnoktól nem messze

Többek között emberkereskedelem és kényszermunka miatt kell felelnie a vádlottnak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberkereskedelem és kényszermunka, valamint életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat egy férfi ellen. A vádlott pr0stitúcióra kényszerített, majd életveszélyesen bántalmazott egy 17 éves lányt.

A főügyészség által pénteken az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a férfi 2023 áprilisában Karcagon ismerkedett meg a rendezetlen családi körülmények között élő lánnyal. Közös kábítósz€r-fogyasztás után a férfi arra akarta rávenni a lányt, hogy a 4-es főúton legyen pr0stituált. Ezt a lány visszautasította.

A férfi ekkor többször pofon vágta és további bántalmazással fenyegette meg a sértettet. A lány ezt követően két napig pr0stitúciós tevékenységet végzett, a bevételt pedig átadta a férfinak. A vádlott később a volt élettársát és a lányt is arra akarta rávenni, hogy Németországba menjenek vele, és ott végezzenek hasonló tevékenységet. Ezt mindketten visszautasították – részletezte a történteket az illetékes szerv.

A férfi 2023. április 27-éről 28-ára virradó éjszaka a lányt órákon keresztül, fején és testén ököllel ütötte, majd miután a földre esett, rugdosta. Egy baltát is magához vett. Azzal fenyegette a lányt, hogy levágja a lábát, illetve az ujjait. A férfi többször vízzel locsolta az eszméletét vesztő sértettet, hogy magához térjen, majd folytatta a bántalmazást.

A kiskorú sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A rendőrséget a vádlott volt élettársa értesítette – derült ki a közleményből.

Az ügyészség a férfival szemben – arra az esetre, ha a bűncselekményt az előkészítő ülésen beismeri – 12 év fegyházbüntetés kiszabására és 10 év közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt. Az ügy a Szolnoki Törvényszék elé került, a férfi letartóztatásban várja a döntést – tájékoztatott a vármegyei főügyészség.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek