DK: Nem ijedünk meg az MTÜ fenyegetésétől, kikérjük az Orbán Ráhel influenszereivel kötött szerződéseket!

A DK azon budapesti parti miatt tett feljelentést, amelyen egy sor influenszer parádézott a jelek szerint egy talicskányi közpénzből.

Mint már ismert, a DK hűtlen kezelés gyanújával rendőrségi feljelentést tesz a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által influenszerekre elszórt több mint egymilliárd forint közpénz miatt. Minderről Sebián-Petrovszki László lapunkhoz is eljuttatott szerdai közleményében számolt be.

Mint ismert, az Orbán Ráhel nevéhez kapcsolódó banzáj kiverte a biztosítékot országszerte. A közpénzből finanszírozott hacacáré Fónagy János államtitkár Vadai Ágnesnek adott válasza szerint nemzeti érdekeket szolgált. A szakemberek azonban úgy látják, valaki nagyot hibázott.

A külföldi influenszerek szerződéséből ugyanis valószínűleg hiányzott az a kitétel, hogy posztjaiknál megjelöljék, pontosan hol tartózkodnak. Így több olyan fotó, videó is született, amelyről például egy, az óceán túloldalán élő követő nem tudja megállapítani, hogy Budapesten készült. Ez azért is baj, mert az esemény célja elvileg az volt, hogy a magyar fővárost népszerűsítse, turistákat vonzzon hazánkba.

Az influenszerpartiról >>ITT<< olvashatsz részletesen.

A Demokratikus Koalíció a minap úgy döntött, hogy a hatósághoz fordul a történtek kapcsán. Mint hangsúlyozták, Orbán Viktor és családja nemcsak tönkreteszi a magyar turizmust, hanem újabb és újabb milliárdokat is ellop a turizmusra fordítható állami forrásokból.

Kapcsolódó: A DK feljelentést tesz az egymilliárdos influenszerparti miatt

Mutatjuk a DK friss közleményét

„Miután bejelentettük, hogy hűtlen kezelés gyanújával teszünk rendőrségi feljelentést a Magyar Turisztikai Ügynökség által influenszerekre elszórt több mint egymilliárd forint közpénz ügyében, az MTÜ közleményben próbálta megmagyarázni a bizonyítványt”

– részletezte a történteket Sebián-Petrovszki László.

Az, hogy a Budapest népszerűsítésére közpénzből felbérelt influenszerek egy része épp csak azt nem jelzi posztjaikban, hogy Budapesten vannak, valamint hogy érdekes módon pont a miniszterelnök vejéhez köthető szállodákban van számos programjuk, így leginkább ezeket a helyeket népszerűsíthetik, a miniszterelnök lányának befolyása alatt álló MTÜ szerint

nem politikai, hanem szakmai kérdés

– fűzte hozzá a Demokratikus Koalíció politikusa.

A DK kikéri az szerződéseket a partiról, amelyen egy sor influenszer parádézott

A politikus kiemelte, nem ijednek meg az MTÜ fenyegetésétől. A feljelentés mellett a Demokratikus Koalíció

közérdekű adatigényléssel kéri ki a Magyar Turisztikai Ügynökség influenszerekkel kötött szerződéseit.

„Tudni akarjuk, hogy ezekben a szerződésekben pontosan milyen feladatok és célok szerepelnek; valóban Budapest, vagy sokkal inkább a Tiborcz Istvánhoz és ezáltal Orbán Ráhelhez köthető budapesti szállodák népszerűsítése volt-e a cél.

Az, hogy Orbán Viktor családja újabb egymilliárd forintot vehetett ki a magyarok zsebéből a családi vállalkozás felfuttatására, nagyon is politikai kérdés, akként is fogjuk kezelni. Tesszük tovább a dolgunk, maradunk elkötelezett szociáldemokraták, európai magyarok”

– fogalmazott Sebián-Petrovszki László.

Valódi Hírek