Fordult a kocka: Rabló lett a nyomozóból, de van egy még meglepőbb csavar a történetben

A rendőrség embere volt az az ötvenes éveiben járó férfi, aki most bankrablás miatt áll a bíróság előtt.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség részben fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás, hivatali visszaélés és személyi szabadság megsértésének bűntettével vádol egy egykori nyomozót. Az illető 3 bankot rabolt ki – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az ötvenes éveiben járó férfi rendszeresen szerencsejátékozott. Ám amikor anyagi helyzete kilátástalanná vált, elhatározta, hogy pénzintézetek kirablásával fog kenyérre valót szerezni.

A férfi 2019 novemberében magát orvosi maszkkal és napszemüveggel álcázva egy pécsi bankban papírlapra írt üzenetben fenyegette meg az alkalmazottakat. Azt állította, hogy fegyver van nála, amelynek hatására a pénztáros mintegy 2 millió forintot adott át neki.

A részletezés szerint 2020 májusában az akkor még rendőrként dolgozó férfi ismét maszkban, fekete keretes szemüveget viselve ugyanabban a bankfiókban egy fegyvernek látszó tárgyat fogott az alkalmazottakra. Arra kényszerítette őket, hogy a kasszában lévő készpénzt adják át neki. Ekkor közel 6 millió forintot sikerült szereznie.

2021 augusztusában a férfi kalapban – arcát a korábbiakhoz hasonlóan eltakarva – bement egy budapesti bankfiókba. Ott az alkalmazottakkal egy papírlapra írt üzenetben közölte, hogy „ez egy bankrablás„. Egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegetve őket a pénztárban levő 3,5 millió forintnyi készpénz átadását követelte, majd a dolgozókat az egyik irodába zárta.

Az elkövető a rendőrségi nyilvántartási rendszerbe is többször belépett jogosulatlanul, figyelemmel kísérte az általa elkövetett rablás miatt indult egyik nyomozás adatait. Emellett egyik ismerőse kérésére az adatbázisból információkat szerzett egy gépkocsiról.

A rendőrség egykori embere most bankrablás miatt kerülhet a rácsok mögé

A Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsának benyújtott vádiratában az ügyészség fegyházbüntetést és a fenyegetéssel megszerzett közel 11,5 millió forintnak megfelelő összegű vagyonelkobzást indítványozott az eljárás kezdete óta letartóztatásban lévő vádlottal szemben – áll a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek