Mire jó az etikett címke?

Akár A4-es íves, akár tekercses öntapadó címkére van szükségünk, a legfontosabb mindig, hogy a megfelelő alapanyagból készüljön. A folyamatos alapanyag-ellátás, valamint a kiváló minőség szintén elengedhetetlen ahhoz, hogy az etikett címke sokáig használható maradjon. A gyártó cégek egy része rövid szállítási határidővel és kedvező árakkal várja azokat az ügyfeleket, akiknek ilyen eszközökre van szükségük.

De vajon mire használhatóak? Milyet és honnan érdemes választani? Ebben a cikkben minden fontos kérdésre választ adunk.

Hosszú élettartamú termékek beszerzése

Etikett címke esetében a legfontosabb tényező, hogy strapabíró, ellenálló, hosszú élettartamú legyen. A DunaSP hétköznapi, valamint különleges címkézési feladatokhoz is biztosít prémium eszközöket, amiknek mind az alapanyaga, mind a ragasztója kiváló minőségű. Bizonyos címkézési feladatok megkövetelik a címke és a ragasztó tesztelését, akár az éles felhasználási környezethez is, ehhez a gyártó alapanyagmintát tud biztosítani.

A címke felhasználásának kulcsfontosságú szerepe van számtalan iparágban, mint az autóipar, az elektronikai ipar, a kereskedelem vagy éppen a gyártás és az élelmiszeripar. A prémiumminőség fontos még az adatfeldolgozási és biztonsági szempontokat tekintve, de ide sorolhatjuk még a raktározást és az értékesítési területeket is. Éppen ezért lényeges szempont a papír etikett használata, erre ugyanis hosszú távon számíthatunk.

Miben nyújt segítséget?

Az etikett címke alkalmazásával optimalizálhatjuk a költségeket, gyorsíthatjuk, illetve átláthatóbbá tehetjük az egyes munkafázisokat. Az öntapadó változat egy rendkívül egyszerű, mégis funkcionális kellékanyag, amely több területen megkönnyítheti egy vállalkozás életét.

Az íves címkék több típusú ragasztóval készülhetnek: normál, erős, visszaszedhető, stb. Emellett fő előnyük, hogy több, mint 400-féle méretben léteznek. Nem elvetendő szempont az sem, hogy az alkalmazásukhoz nem kell semmilyen készülék vagy ragasztó, kompatibilisek minden tintasugaras, valamint lézernyomtatóval.

Miért jó a papír etikett?

Mert ez a legköltséghatékonyabb megoldás a piacon. Eredményes megoldást jelent, ha még nem túl nagy mennyiségben, mégis gyakran van szükség a címkék szolgálatára. Az íves etiketthez nem kell tekercses címkenyomtatót sem venni, hiszen bátran használható bármilyen irodában található nyomtatóval.

Másik fő előnyük, hogy beltéri körülmények között hosszan tartó jelölést biztosít a termékek, eszközök számára. Mivel papírból készül, így olyan feladatok ellátására lehet alkalmas, mint a vonalkódjelölés, a termékinformáció, termékleírás és persze az árazás. A jó hír pedig, hogy a papírhoz társul egy széles hőmérsékleti tartománnyal elbíró tulajdonság, ami szintén hozzájárul ahhoz, hogy sokáig látható maradjon.