Vitézy és Karácsony telefonon beszéltek egymással: Mutatjuk, mire jutottak

A választások estéje óta először beszélt egymással Vitézy Dávid és Karácsony Gergely.

Előzmények

Beszámoltunk róla, hogy Karácsony Gergely bejelentette: új főpolgármester-választást kezdeményez, hogy visszaállítsák a voksolás tisztaságába vetett bizalmat. Indoklásában elmondta, hogy bár Vitézy Dávid csapata nem verte nagydobra, de hétfőn hasonló kezdeményezést nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz, ám az elutasította a Fidesz által támogatott főpolgármester-jelölt kezdeményezését.

Vitézy szerdán másodjára végül arról nyújtott be fellebbezést, hogy számlálják újra az érvénytelennek nyilvánított szavazólapokat. Ezt az NVB már jóváhagyta, így végül újraszámlálják a voksokat.

Kapcsolódó: Megvan a fővárosi újraszámlálás első részeredménye

Miről beszélt egymással Vitézy és Karácsony?

Karácsony csütörtökön este a Partizán vendége volt. Itt a főpolgármester megígérte, hogy az adás után felhívja riválisát, amit meg is tett. A beszélgetésről Vitézy Facebook-bejegyzésben számolt be, amit változtatás nélkül közlünk:

„Ma este a Partizánban Gulyás Mártonnak tett ígéretét betartva az adást követően visszahívott Karácsony Gergely főpolgármester, így végre sor került a választás estéjén általam kezdeményezett telefonbeszélgetésre.

Először is a korrektség jegyében fontosnak tartom rögzíteni: a kiszivárgott hangfelvételeken elhangzott mondataiért, miszerint lapáttal fog agyonverni a kampányban, Karácsony Gergely elnézést kért, amit természetesen elfogadtam.

Nagyon bízom benne, hogy akármi is lesz a jogorvoslatok és az újraszámlálás végeredménye, a normális emberi hangnemet helyre tudjuk állítani. Minden erőmmel ezen leszek, hisz ez Budapest érdeke is, és ebbe az irányba tett fontos lépésnek tekintem ezt a mai beszélgetést.

A választási jogorvoslatok kapcsán röviden ismertettük egymással a közvélemény számára már bemutatott érveinket, ezügyben a holnapi újraszámlálás és a további esetleges jogorvoslati folyamatok végeredménye lesz döntő.

Karácsony Gergelynek is elmondtam: akármelyikünk is lesz a jogerős választási eredmény szerint a főpolgármester, azt természetesen elfogadom és tiszteletben fogom tartani. Ha ő lesz az, minden nyilvános fórumon ki fogok állni amellett, hogy ő a megválasztott főpolgármester, ezt most közvetlenül is elmondtam neki.”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

(Vitézy Dávid/Facebook)

Valódi Hírek