Forrnak az indulatok szerte az országban: Újabb városban lengették be a szavazás megismétlését

Lehet, hogy Kalocsa lakói rövidesen ismét a szavazófülkékben kötnek ki.

Mint ismert, Budapesten pénteken újraszámolták a főpolgármester-jelöltekre leadott voksokat. Rövidesen kiderül, hogy ki nyerte a választást.

Mindeközben Győrben is újraszámlálás kezdődik hétfőn, a fideszes Dézsi Csaba András ugyanis a jelek szerint nem tudja megemészteni a vereséget.

Kapcsolódó: Rendkívüli: Kiszivárgott a főpolgármester-választás végeredménye

Kalocsán is forrnak az indulatok

A Kalo Lokálpatrióta Egyesület színeiben indult Bagó Zoltán szerint bizonyos jogsértések ütötték fel a fejüket a voksolás során. A jelölt megismételné a polgármester-választást a településen.

Bagó mellesleg 2156 szavazatot kapott a választás során, míg ellenfele, a fideszes Filvig Géza 2179-et.

Idéztük Bagó Zoltán bejegyzését

„Tisztelt kalocsaiak!

A mai napon fellebbezést nyújtottam be a szavazatszámláló bizottságok szavazóköri eredményt megállapító döntéseinek törvénysértő voltára hivatkozva.

– Elsődlegesen kértem a polgármester választás eredményének megsemmisítését és a szavazás megismétlésének elrendelését.

– Másodlagosan kértem a szavazólapok érvényességének ismételt vizsgálatát és a szavazatok újraszámolását.

A Kalo Lokálpatrióta Egyesület tagsága a helyzet súlyosságára való tekintettel úgy döntött, hogy közügyként kezeli azt, így nyilvánosság elé tár néhány fontos tényt a lakosság felé. A következőkben részletesen megismertetjük a megosztható információkat.

Az alábbi jogsértéseket vélelmezzük:

– Az egyik szavazatszámláló bizottság a szavazatszámlálás során talált több darab olyan lebélyegzett polgármesteri szavazólapot, melyeken dr. Bagó Zoltán polgármester-jelöltre átsatírozott, míg dr. Filvig Géza polgármester-jelöltre megfelelően behúzott »X« jelölések voltak.

A SZSZB elnöke szavazásra bocsátotta a kérdést, aminek eredményeként a szavazatszámláló bizottság érvényesnek minősítette a kérdéses szavazólapokat.

Álláspontunk szerint ezzel törvényellenesen megnövelte dr. Filvig Géza jelöltre leadott szavazatok számát.

Többször előfordult, hogy ugyanazon szavazófülkében egyszerre többen, akár négyen is tartózkodtak egyidejűleg.

– Volt olyan is, hogy több analfabéta választópolgár érkezett a szavazókörbe, akiknek a szavazásban minden esetben az SZSZB elnök egyedül nyújtott segítséget.

Olyan is volt sok helyen, hogy a szavazóköri névjegyzékre rálátó fideszes SZSZB tag, a szavazás időtartama alatt a névjegyzék mellett ülve folyamatosan üzeneteket küldött az okostelefonjával.

– Tény, hogy az egyik fideszes egyéni képviselőjelölt, a szavazás időtartama alatt szinte folyamatosan jelen volt a szavazóhelyiség bejáratánál.

– Nagyon sok helyen előfordult, hogy az adott jegyzőkönyvvezető. illetve az adott SZSZB elnöke kifejezett kérés ellenére megtagadta, hogy a választás szabadságát és titkosságát veszélyeztető, fent ismertetett eseményekről jegyzőkönyvet vegyenek fel.

– Több olyan szavazókörről szereztünk tudomást, ahol a Helyi Választási Iroda a szavazatszámláló bizottság által kiállított szavazóköri jegyzőkönyvet utóbb »visszavonta«, és a Városházán a helyi választási iroda munkatársai új szavazóköri jegyzőkönyvet készítettek, amit utóbb írattak alá a szavazatszámláló bizottság jelen nem lévő tagjaival.

Tehát álláspontunk szerint összességében megállapítható, hogy az igazolt és valószínűsíthető jogsértések az egész településen sértették a választások tisztaságát.

Emiatt a szavazatszámláló bizottságok szavazóköri eredményt megállapító döntéseit nem tekintjük törvényesnek, ezért azok megsemmisítése és

a polgármester választás megismétlése szerintünk indokolt.

Nincsenek azonban illúzióink, tudjuk, hogy amíg ezek a választási bizottságok (HVB, TVB, NVB) döntenek kifogásainkról és a fellebbezésünkről, addig kevés eséllyel bízhatunk pozitív elbírálásban.

Viszont bízunk a független magyar bírósági rendszer szakmaiságában.

Készen állunk rá ugyanis, hogy adott esetben az illetékes bíróságon is, minden rendelkezésre álló jogi eszközünkkel megvédjük a kalocsai polgármester választás tisztaságát.

A város nem lehet kisebbségben!

Tisztelettel,
Dr. Bagó Zoltán lokálpatrióta polgármester-jelölt”

(Dr. Bagó Zoltán/Facebook/Nyugati Fény)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek