A földmaffiás Sulyok Tamás megszólalt a választásokról

Sulyok Tamás is megszólalt a választások kapcsán.

Szavazataikban a választók demokratikus akarata fejeződik ki – mondta Sulyok Tamás köztársasági elnök az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választások estéjén vasárnap a Nemzeti Választási Iroda székházában Budapesten.

Hozzátette, ez az alapja alkotmányos rendünknek és az európai jogrendnek egyaránt. Az államfő megköszönte mindenkinek, aki részt vett a szavazásokon, valamint a Nemzeti Választási Iroda munkatársai és mindenki áldozatos munkáját, aki a választások lebonyolításában bármilyen minőségben részt vett.

A köztársasági elnök így fogalmazott: bízik benne, hogy a jövőbeli mindennapokban egymás kölcsönös tisztelete és megbecsülése mellett a belátás képessége is „segít majd bennünket”, hogy együtt és külön-külön is „minden tőlünk telhetőt megtegyünk” az európai és a hazai, a regionális és a helyi, a nemzeti és a nemzetiségi tradicionális értékeink védelme érdekében.

Kapcsolódó: Dobrev: Még Polt Péter sem tudta megakadályozni, elindulnak a Sulyok Tamás elleni eljárások

A Nemzeti Választási Iroda közlése szerint vasárnap 18 óra 30 percig az EP– és önkormányzati választásokon 4 416 794 fő jelent meg. Ez a választásra jogosultak 56,09 százalékát jelenti.

Kapcsolódó: Minden rekord megdőlt: Megjöttek a 18 óra 30 perces részvételi adatok

Este 7 órakor hivatalosan is lezárták az urnákat, megkezdődött a választásokon leadott szavazatok számlálása. Az önkormányzati választások eredményeinek közlésére már este 8 órától számítani lehet. Az európai parlamenti választások eredményeire este 11-ig kell várni.

(MTI/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Mutatjuk, mi történik az urnazárást követően: A szavazatok egy részét már elkezdték összeszámolni

Egészen meglepő hír futott be az önkormányzati választások eredményéről

Valódi Hírek