Közel sincs vége: Különös terveket szőnek Orbánék a milliárdos markolásuk után (+videó)

A rádióinterjú során a repülőtér-vásárlásról is szót ejtett Orbán Viktor.

A lehetőségeink végéhez közeledünk , minden háború történetében van egy pont, amely a visszafordulás utolsó lehetőségét jelenti – fogalmazott Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában az orosz-ukrán háborúról.

A kormányfő ismét egy lehetséges világháborút emlegetett, az EP-választás a háború eszkalációja tekintetében döntő lesz a véleménye szerint. Emlékeztetett, hogy ősszel sor kerül az amerikai választásokra, amelyek kapcsán – mint más ismert – Donald Trumpot látná szívesen győztesként.

Kapcsolódó: Rossz lóra tettek Orbánék: Súlyos döntést hozott a bíróság Donald Trump ügyében

„Figyelem ezeket a szerencsétlen magyar baloldaliakat is, akik itt őrlődnek a háború meg a béke álláspontja között, mert hát a magyar emberek, még a baloldaliak is békét akarnak. Azok, akik meg a baloldalt fizetik, Sorostól Brüsszelen át Washingtonig, azok meg háborút”

– ecsetelte az agresszor Vlagyimir Putyinnal cimboráló Orbán. Szerinte Oroszország nem egy harmadrendű, futottak még kategóriába tartozó ország, a hadiipara, a nyersanyagforrásai a legnagyobb a világon.

Kapcsolódó: Gyurcsány Ferenc: Háborúpárti az édesanyátok térde kalácsa!

„Nem szabad rángatni az oroszok bajszát, minden nyugati lépésre válaszlépés lesz”

– jegyezte meg.

A miniszterelnök a „Békemenet”-ről szót ejtve azt mondta, „csak úgy áradtak ott a tömegek”.

Kapcsolódó: Orbán legelborultabb híveit kérdezték a „békemeneten” (+videó)

A nagy bizniszről

Mint ismert, a magyar állam hosszú idő után végül megszerezte a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret, pontosabban az azt üzemeltető Budapest Airport Zrt-t. Vételár-arányosan 80 százalékos tulajdonrészt szereztek a cégben, a francia társbefektető VINCI pedig 20 százalékot tudhat a magáénak.

A vételár 3,1 milliárd euró (1215 milliárd forint).

Minderről >>ITT<< írtunk részletesen.

A rádióinterjú során Orbán Viktor a repülőtér-bizniszről is szót ejtett. Mint kifejtette, a milliárdos összegekre rúgó vásárlásnak van egy stratégiai jelentősége. Háború idején jobb, ha a reptér a közvetlen irányításuk alatt van – közölte.

Másfelől ez majdnem monopólium, a hazai kisebb repterek nem mérhetőek össze a budapesti nemzetközi repülőtérrel. Amiből csak egy van, azt nem szabad odaadni másnak, meg kell tartani – fogalmazott a kormányfő, hozzátéve, hogy így 100 valahány ezer forinttal nagyobb vagyona van a magyar embereknek. (sic!)

Orbán Viktor elárulta azt is, hogy a terveik szerint

a későbbiekben katariakat is bevonnának az üzletbe.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy a többséget mindenképpen meg akarják őrizni.

(Orbán Viktor/YouTube)

Valódi Hírek